Videokonferanseselskapet Pexip fikk et underskudd på 89,5 millioner i årets andre kvartal, det er en nedgang på over 50 millioner fra samme kvartal i 2021.

Underskuddet stammer i stor grad fra økte lønnskostnader. Derfor er det ikke så rart at selskapet reduserte antall ansatte i bedriften.

I regnskapet opplyses det om «restruktureringskostnader» i andre kvartal tilsvarende 26,8 millioner kroner, de har gått til å fjerne 97 stillinger i selskapet.

I tillegg fikk selskapet en ebitda (driftsresultat før av- og nedskrivinger) på minus 124 millioner kroner.

– Vi forventer å gå tilbake til positiv ebitda i fjerde kvartal i år. Omstruktureringen vi gjennomførte i andre kvartal gjennom kostnadsreduksjonsprogrammet hjelper oss å få fart på utviklingen mot denne viktige milepælen, sier daglig leder i Pexip Trond Johannessen.

Samtidig økte selskapet omsetningen til 195 millioner kroner, noe som tilsvarer en økning på ti prosent fra fjoråret.

Pexip ble notert på Oslo Børs i mai 2020. Siden selskapets toppnotering i februar 2021 på 117 kroner, har selskapet falt markant og omsettes i dag for 14,40 kroner aksjen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.