Petroleum Geo-Services (PGS), som leverer geofysiske kart som kan fortelle oljeselskapene hvor de skal lete etter olje, leverte et bruttoresultat (ebitda) på 112,5 millioner dollar i andre kvartal i år, mot 68,8 millioner dollar samme periode i fjor. Det var betydelig bedre enn analytikernes estimat på 80 millioner dollar, ifølge tall hentet inn av nyhetsbyrået TDN Finans. 

Driftsresultatet for kvartalet endte på -17 millioner dollar, mot ventede -38 millioner dollar. 

Ordreboken skuffet

Til tross for gode resultater falt selskapet på Oslo Børs tidlig torsdag, før aksjekursen hentet seg inn i løpet av dagen. Årsaken er en skuffende ordrebok. 

Ordreboken til selskapet er på totalt 238 millioner dollar ved slutten av kvartalet, ned fra 340 millioner dollar ved utgangen av første kvartal. 

 Handelsbanken Capital Markets mener dekningen på 40 prosent for fjerde kvartal er lite imponerende sammenlignet med et nivå på 55 prosent de seneste fire årene på samme tidspunkt. 

Nordea tror imidlertid at denne burde forbedres dersom oljeprisen holder seg over 50 dollar per fat.

Reduserer kapasiteten

Selskapet planlegger å legge skipet «Ramform Vanguard» i kaldt opplag etter at nordsjøsesongen er over. Dette, sammen med ytterligere initiativ for å redusere kostnader, ventes redusere kontantkostnaden med 50–60 millioner dollar med årlig, skriver TDN Finans.(Vilkår)