Plantasjen har hatt et vanskelig år. I fjorårets siste kvartal gikk selskapet på et kraftig resultatfall, hvor verdien på Plantasjen ble skrevet ned med 600 millioner svenske kroner og eieren gikk inn med nye 200 millioner kroner.

Full krise for Plantasjen

Tirsdag morgen legger eieren av Plantasjen, det svenske oppkjøpsfondet Ratos, frem tall for tredje kvartal som viser en klar forbedring.

  • Plantasjen fikk et driftsresultat før avskrivninger (ebitda) på minus syv millioner svenske kroner. Det er bedre enn tredje kvartal i fjor, da ebitda var på minus 19 millioner kroner.
  • Omsetningen økte fra 815 millioner svenske kroner til 860 millioner kroner.
  • I årets ni første måneder er driftsresultatet før avskrivninger på 329 millioner svenske kroner, opp fra 308 millioner kroner i samme periode i fjor.

Ifølge Ratos skyldes den økte omsetningen bedre salg i kvartalet. I løpet av kvartalet har Plantasjen solgt datterselskapet Spira for å styrke lønnsomheten og konsentrere seg om kjernevirksomheten. Driften i Spira hadde en negativ effekt på ebitda på ti millioner svenske kroner i tredje kvartal. Salget er videre estimert å ha en negativ effekt på 30 millioner kroner på ebitda i fjerde kvartal.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.