Kameralinseselskapet vil hente mellom 70 og 100 millioner kroner gjennom en rettet emisjon, går det frem av en børsmelding. Pareto Securities er hyret inn som tilrettelegger.

Pengene skal hentes ved utstedelse av nye aksjer, til en tegningskurs på 110 kroner, opplyses det.

Polight-kursen endte mandag på 150 kroner, noe som tilsvarer en rabatt på hele 40 kroner, eller 26,6 prosent.

En prising på 110 kroner aksjen tilsvarer en markedsverdi på rundt én milliard kroner. Det er rundt 370 millioner lavere enn markedsverdien til Polight da Børsen stengte i ettermiddag.

Pengene vil brukes til å «akselerere organisk vekst, samt til generelle selskapsformål», går det frem av børsmeldingen.

Toppsjef Øyvind Isaksen forklarer kapitalinnhentingen slik:

– Vi jobber i mange krevende markedssegmenter. Det er viktig at selskapet fremstår finansiert over tid, og at vi er kapitalisert på en god måte, noe kundene våre ser på.

– Det fremstår som om dere trenger det, når dere gjør det til så stor rabatt?

– Vi ønsker å hente pengene før vi nødvendigvis trenger det, og det var til denne kursen vi fikk de nødvendige volumindiksajonene.

– Kommer det en reparasjonsemisjon?

– Det legger vi opp til. Det vil avhenge av kursutviklingen.

– Hva tror dere privatinvestorene vil si til dette?

– De får muligheten til å gjøre det samme i reparasjonsemisjonen hvis aksjen trades over emisjonskursen, og hvis den trades på lavere kurs kan de eventuelt kjøpe aksjer i markedet.

– Er selskapet i en presset økonomisk situasjon?

Nei, overhodet ikke.

DN presiserer: DN skrev i første versjon av denne saken at Isaksen er finansdirektør i Polight. Det riktige er at han er toppsjef i selskapet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.