– Det er kolossalt bra, spesielt tatt i betraktning at den ligger på østsiden av øya. Det er ikke alltid like populært, sier eiendomsmegler Marius Berger i Eie.

Hytta ble lagt ut med en prisantydning på 5,5 millioner kroner, men gikk altså for 6,4 millioner. Til sammenligning ligger prisrekorden for småøyene i Oslofjorden på 6,55 millioner kroner. Det skjedde i fjor da en 26 kvadratmeter stor hytte på Nakkholmen gikk 30 prosent over prisantydning.

– Vi ser at hytta falt veldig i smak i markedet, og det var mange som var på visning, sier Berger.

Han peker på en kraftig økning i etterspørselen for hyttemarkedet i indre Oslofjord, som i stor grad består av hytter på øyene Nakkholmen, Lindøya og Bleikøya.

De foregående fire årene har prisstigningen på småhyttene i indre Oslofjord blitt anslått til 50 prosent.

Rekordetterspørsel

I sommer har markedet for både hytter og fritidsbåter tatt fullstendig av, og Berger peker på at markedet for sjøhytter er spesielt hett.

– Alt av salg går stort sett over prisantydning. Hytta gikk for 900.000 over prisantydning, noe som er høyest i år, forteller han.

I slutten av mai solgte Berger to småhytter på Nakholmen for henholdsvis 5,1 og 4,2 millioner, og spekulerte den gang på om den økte etterspørselen kan skyldes at folk må belage seg på å ta ferien hjemme i år. Det har han slett ikke slått fra seg.

– Vi priser eiendommene etter normalt marked, så det er tydelig at det er noe som påvirker etterspørselen, sier Berger.

Ifølge annonsen har hytta ett soverom pluss åtte kvadratmeters hems. Det er ikke innlagt vann, men hytta kommer med tørrklosett samt kommunalt sommervann til hytteveggen.

Bleikøya ligger sammen med Nakkholmen og Lindøya rett utenfor Oslo. Hytta som er solgt er den blå hytta til høyre i bildet.
Bleikøya ligger sammen med Nakkholmen og Lindøya rett utenfor Oslo. Hytta som er solgt er den blå hytta til høyre i bildet. (Foto: Tor Lie/Eie Eiendomsmegling)

Stadig vekst i markedet for hytter ved sjøen

Eiendom Norges årlige rapport for sjøhyttemarkedet ble lagt frem fredag. Prisen på norske sjøhytter har steget 3,9 prosent det siste året.

Hyttene er små, ligger tett i tett og er noen av Norges dyreste: – Attraktiviteten er krystallklar, sier arkitekturprofessor
Bli med til Lindøya i indre Oslofjord.
02:42
Publisert:

Det siste året har Færder med steder som Tønsberg og Tjøme vært landets dyreste sjøhyttekommune med en medianpris på seks millioner kroner etterfulgt av hytter i Sandefjord med en medianpris på 4,8 millioner kroner og Tvedestrand med en medianpris på 4,5 millioner kroner, kommer det frem i rapporten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.