Bjørn Rune Gjelstens boligutviklingsselskap Profier har kommet til enighet med Oslo kommune omkring et salg av en utviklingstomt på Voldsløkka i Oslo.

Den 13 mål store eiendommen Uelands gate 85 er nå solgt for 365 millioner kroner, ifølge offentlige dokumenter.

Misfornøyd

Styreleder Odd-Einar Christophersen i Profier bekrefter salget.

– Vi fikk ikke den prisen vi ønsket, man valgte likevel å bli enige og inngå en avtale. Våre synspunkter på reguleringssaken, saksbehandlingen og erstatning ved tvungen grunnavståelse til offentlige formål er behørig kommentert tidligere, sier Christophersen til DN.

Profier kjøpte eiendommen for 230 millioner i 2012, i kjølvannet av Oslo Vei-konkursen. Planen var å bygge 375 leiligheter, rundt 34.000 kvadratmeter med bolig, før Plan- og bygningsetaten nedjusterte dette til 14.000 kvadratmeter.

Stor avstand

Utnyttelsesgraden har betydelig innvirkning på tomteverdien.

Profiers planer antydet en tomteverdi på inntil 550 millioner kroner, mens de kommunale begrensningene reduserte verdien til rundt 340 millioner kroner, ifølge Finansavisen.

– Vår verdivurdering av eiendommen som boligutviklingsprosjekt er som Finansavisen har skrevet tidligere og vår prisforventning var naturligvis basert på dette, sier Profier-styrelederen.

Vil ha skole

Bystyret vedtok i desember i fjor detaljregulering for eiendommen i Uelands gate 85, til «Kombinert bebyggelse og anleggsformål – Undervisning/Idrettsanlegg».

Profier mente at kommunen begrenset utnyttelsesgraden for å kunne kjøpe tomten billig.

I forbindelse med fremleggelsen av skolebehovsplanen i mars i fjor, presenterte Utdanningsetaten sine ønsker om en ungdomsskole på eiendommen, ifølge Nordre Aker Budstikke.

Skolen skal etter planen ta imot elever fra skolene Tåsen, Berg og omkringliggende skoler i Bydel Sagene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Folk reiser i timevis for å besøke denne butikken
Thom Olaussen driver Hobbymann i Drammen, og har ingen planer om å starte nettbutikk.
02:01
Publisert: