Forsikringsselskapet Protector Forsikring sa mandag at det tar reservetap på 146 millioner kroner hovedsakelig knyttet skadedyret skjeggkre. Selskapet har en rekke varslede krav innenfor boligselgerforsikring og Tingretten har så langt gitt medhold til kjøpere som har funnet skjeggkre i sin nykjøpte bolig.

Onsdag varsler Protector at det ikke lenger vil gi forsikring mot skjeggkre.

Skadedyr spiser opp resultatene til Protector Forsikring

Ikke redd for å miste kunder

Sverre Bjerkeli.
Sverre Bjerkeli. (Foto: Elin Høyland)

– Skjeggkre gjør ikke skade på mennesker, dyr eller bygninger, og er etter vår oppfatning til stede i det norske samfunnet på et slikt område at det må sies å høre naturlig hjemme her. Jeg forstår også at andre forsikringsselskaper ikke har forsikringer som dekker kostnader for skjeggkre, sier Sverre Bjerkeli, administrerende direktør i Protector Forsikring, til DN.

– Dere er ikke redd for å miste kunder?

– Nei, vi er vel ikke det, men det kan tenkes at vi gjør det. Hvis vi gjør det er det greit nok for oss, for dette er helt umulig å ha forsikring på hvis vi skal tro på de prognosene som ligger i utviklingen i et insekts bestandsutvikling, sier han.

Protector har tidligere vist til prognoser som sier at skjeggkre vil finnes i omtrent halvparten av alle norske boliger i løpet av tre til fem år.

– Absurd situasjon

Protector har fått inn 266 skadesaker knyttet til skjeggkre. Syv saker er avgjort i Tingretten der kjøper har fått medhold mot Protector. To andre saker er anket.

– Man kan alltids diskutere saneringskostnader, men når man snakker om verdiminus på en eiendom så blir det en helt absurd situasjon. Det er langt, langt utenfor det forsikringsbare og representerer et ytterst lite problem for vanlige mennesker, sier Bjerkeli.

Etter meldingen mandag falt aksjene til børsnoterte Protector over 20 prosent, men hentet seg noe inn igjen tirsdag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– Jeg vil ikke snakke om den saken der.
Nkom-direktør vil ikke kommentere strid om radioantenne etter dab-møte.
01:46
Publisert: