I forbindelse med et arveoppgjør overfører Protector-toppsjefen eiendomsretten til 50 prosent av aksjene i Hvaler Invest til sine to barn, opplyser Protector Forsikring i en børsmelding. Samtidig etablerer hans to barn hvert sitt selskap, Djupeklo Invest as og Fjellhammer Invest as.

I meldingen opplyser selskapet at Bjerkeli gjennom en a-aksje har kontrollerende stemmerett over alle aksjer.

– Det er ikke noen annen grunn til at jeg overfører eiendomsretten over disse aksjene enn at det er en del av et arveoppgjør. De har jo foreløpig ikke disposisjonsrett, det er fortsatt jeg som sitter med stemmekontrollen, sier Bjerkeli.

Samtidig forteller han at de to barna, som begge har passert 30 år, må begynne å venne seg til tanken på at de etter hvert skal ta over disposisjonsretten.

«Det var en romjulsgave»

Gjennom Hvaler Invest eier Bjerkeli 3.186.809 aksjer i Protector, noe som tilsvarer 3,70 prosent av aksjene. Det gjør han til den femte største aksjonæren i selskapet.

50 prosent av disse aksjene blir nå overført til barna. Basert på torsdagens sluttkurs til Protector betyr det at hver av barna får en papirgevinst på 70 millioner kroner etter overførselen.

– Jeg hadde bestemt meg for å gå et steg videre med dette i 2017, så da har de to selskapene blitt etablert og meldt inn til Brønnøysundregistrene. Nå som vi alle var samlet til familiejul på Sjusjøen så var det en passende anledning, forteller han.

Protector-toppsjefen avviser at det var noen spesiell grunn til at han overfører aksjene til barna før nyttår.

– Det er ingen spesiell grunn til timingen. Det var en romjulsgave, sier han.

– Det var jo litt av en romjulsgave barna dine fikk i år, hva fikk de til jul?

– Min datter fikk noe utstyr til sin leilighet og en bok. Min sønn fikk et spa-opphold for to inkludert barnepass for de to barna på et og tre år, forteller Bjerkeli.

Trosset kona

I april trosset Protector-sjefen kona da han kjøpte 375.000 aksjer i forsikringsselskapet han leder, til tross for at kona Astrid Bjerkeli var negativ. Det var første gangen siden finanskrisen at Bjerkeli kjøpte aksjer.

Etter aksjekjøpet skrev Bjerkeli i en børsmelding at «det eksakt samme antallet aksjer vil bli solgt når aksjeprisen når en kurs på 100 kroner. Du kan kalle det et investeringskompromiss ettersom Herr og Fru Bjerkeli har ulikt syn på denne beslutningen».

Aksjekursen har foreløpig ikke nådd 100 kroner, med en foreløpig topp på 92,25 kroner per aksje den 3. november i år. Protector-aksjen blir fredag morgen handlet for 89,75 kroner per aksje. (Vilkår)

Meretes utvalgte: Slik blir du festens ultimate midtpunkt
Slik sablerer du en champagne.
02:41
Publisert: