I begynnelsen av februar skrev DN at investor og telegründer Idar Vollvik hentet seks millioner kroner til selskapet som står bak appen hans, Geddit. Dette for å få fart på arbeidet med appen, etter at utvikling og lansering er blitt kostbart og tidkrevende.

Da ble egenkapitalen til morselskapet Digital Group økt ved at flere personer omdannet lån til selskapet på til sammen i overkant av 6,3 millioner kroner til 2,1 millioner nye aksjer til kurs tre kroner per aksje.

– Plattformen skal ferdigstilles samt at vi skal bruke penger på premier, sa daglig leder Richard Forsland til DN.

Kjappe millioner

Nå henter Vollvik nye millioner til appen. Gjennom en emisjon til tre kroner aksjen kommer fire millioner kroner i frisk kapital inn i selskapet.

Racerfører Roar Lindland (40) er den som tegner seg for flest aksjer og putter to millioner kroner i selskapet. Han reiser verden rundt for å konkurrere i baneløp for Porscher, og driver også et av de største maskinentreprenørselskapene på Sørlandet, Lindland Maskin.

Ved utgangen av 2016 hadde bilsportutøveren en formue på 14,2 millioner kroner. De to foregående årene hadde han også en formue på over ti millioner kroner. I 2016 tjente han 366.340 kroner.

Idar Vollvik henter nye millioner til Digital Group, selskapet bak hans app-satsing.
Idar Vollvik henter nye millioner til Digital Group, selskapet bak hans app-satsing. (Foto: Wil Lee-Wright)

DN har gjentatte ganger forsøkt å få kommentarer fra Lindland.

Også Bilforum as, eid av styremedlem Jens Petter Teigland, og Fav-gruppen tegner seg for i overkant av 300.000 aksjer hver, verd til sammen to millioner kroner.

Salgsinntektene uteblir

Med til sammen i overkant av 145 millioner aksjer utstedt, priser emisjonen Vollviks Digital Group til 436 millioner kroner.

I fjor endte selskapets resultat med et underskudd på 5,2 millioner kroner, ifølge daglig leder Richard Forsland. De seneste tre årene har Digital Group gått med nær 20 millioner kroner i underskudd.

– Total omsetning i fjor var 150.000 kroner, og vi begynner ikke å få noe særlig omsetning før mot slutten av tredje kvartal i år, sier Forsland. (Vilkår)