Rec Silicon venter en omsetning i tredje kvartal 2016 på om lag 45-50 millioner dollar, mot 71,1 millioner dollar i andre kvartal.

Omsetningsfallet kommer i hovedsak som følge av lavere FBR-salgsvolum, opplyser selskapet i en melding fredag.

Rec Silicon viser til at på grunn av negative effekter fra handelskrigen mellom USA og Kina, og den nylige svekkelsen av markedet, har salget i tredje kvartal vært lavere enn tidligere ventet.

Et resultat av dette er at silisiumsalgsvolumet i tredje kvartal nå ventes til om lag 1.800 tonn.

Samlet silisiumproduksjon estimeres til rundt 3.900 tonn i tredje kvartal, mot den tidligere guidingen på 4.490 tonn. FBR-produksjonen anslås til 3.300 tonn, mot tidligere guiding på 3.830 tonn.

Selskapet vil justere produksjonskapasitetsutnyttelsen etter markedsetterspørselen og venter nå å produsere på rundt 50 prosent av full kapasitet på Moses Lake innen 1. oktober 2016.

Videre venter selskapet at FBR-kontantkostnaden i tredje kvartal vil være på linje med guidingen på 12,0 dollar pr kilo.

Halvlederproduksjonen og salgsvolumet av silisiumgass ventes å være på linje med tidligere guiding på henholdsvis 250 tonn og 800 tonn, opplyses det.

Kontantposisjon

Rec Silicons kontantposisjon pr 22. september er på 81 millioner dollar. Selskapet gjør tiltak for å opprettholde en sunn kontantposisjon og vil fortsette å begrense kapitalforbruket til kritisk vedlikehold.

Det fremgår av en oppdatering fra selskapet fredag.

«Selskapet gjør tiltak for å opprettholde en sunn kontantposisjon og lagernivå. Selskapet vil justere produksjonskapasitetsutnyttelsen etter markedsetterspørselen og venter nå å produsere på rundt 50 prosent av full kapasitet på Moses Lake innen 1. oktober 2016», heter det.

Produksjonen er ventet å være redusert til markedsforholdene bedrer seg.

Utsetter Yulin-betaling

REC Silicon er i samtaler med sin JV-partner om utsettelse av betaling av selskapets kapitalbidrag på Yulin-prosjektet til etter 2018.

Rec inngikk et joint venture med Shaanxi Non-Ferrous Tian Hong New Energy om å bygge Yulin-anlegget for to og et halvt år siden.

«Med tanke på selskapets joint venture-betalingsforpliktelser, tillater de relevante avtalene utsettelse av andre betaling på 15 millioner dollar i kapitalbidrag til minst juli 2017. Forhandlinger er pågående med JV-partneren for å utsette selskapets andre og tredje kapitalbidrag, på til sammen 169 millioner dollar, til etter 2018», heter det.

Hvis det ikke blir en løsning med handelskrigen og REC ikke er i stand til å komme med sine bidrag, åpner avtalen for at selskapet kan avslå fra å komme med sine gjenværende bidrag, fremgår det. Da vil i så fall selskapets eierandel i prosjektet bli tilsvarende redusert.

Rec skriver også at konstruksjon og investeringer til Yulin-JVet går etter planen for oppstart i andre halvår neste år.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.