RenoNorden, som driver innsamling av husholdningsavfall, melder at de har mottatt betinget budinteresse for hele eller deler av selskapet, og derfor hyrer inn Carnegie som rådgiver for en bredere salgsprosess. 

RenoNorden har det siste året gitt investorene flere skuffelser, og aksjen har falt fra rundt 100 kroner til 6,15 kroner per aksje. Dermed har en milliardverdi skrumpet inn til en markedsverdi på 116 millioner kroner. Selskapet har inngått en rekke kontrakter som gir dem tap, og de har havnet i gjeldsskvis. 

Selskapet har også fått bot av Oslo Børs for å vente for lenge med å melde om hvor ille situasjonen i selskapet var.

Usikker prosess

RenoNorden er Nordens største aktør innen innsamling av husholdningsavfall, og yter ifølge selskapet tjenester til fem millioner husstander i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Selskapet opplevde sterk vekst i mange år, men har i det siste havnet i et kraftig uføre. 

Selskapet understreker at det ikke er sikkert prosessen vil føre til noe salg, men venter at den vil være sluttført i fjerde kvartal i år. Selskapet sier de ikke venter å sende ut flere oppdateringer til markedet om prosessen, med mindre styret har godkjent en spesiell transaksjon eller av andre grunner finner offentliggjøring nødvendig eller passende. (Vilkår)