Danske Bank blir dermed den andre storbanken som setter opp renten etter Norges Banks renteheving. Tidligere på dagen fredag meldte DNB at den gjør det samme.

Danske Bank har de siste årene vært garantisten for god konkurranse i det norske bankmarkedet, men vi må også ta innover oss endringene som nå har skjedd i markedet og tilpasse oss disse, sier kommunikasjonsdirektør Stian Arnesen i en pressemelding fra Danske Bank.

Alle eksisterende kunder vil bli varslet om sin endring i løpet av de nærmeste dagene og disse vil gjelde fra 15. mai, heter det i meldingen.

– I massemarkedet vil bankens beste rente være Boliglån UNG med en nominell rente på 2,70 prosent, skriver banken i pressemeldingen.

Norges Bank valgte torsdag å heve styringsrenten 0,25 prosentpoeng til 1,00 prosent. Samtidig ble rentebanen hevet, mens rentetoppen er senket.

Nordea-strateg Lars Mouland mener sentralbankens nye rentebane er modig, og overraskende mye høyere det neste året. Det er nå sannsynlig at kommer nok en renteheving i juni og enda en i desember, mens rentetoppen er ned nær 25 basispunkter til 1,75 prosent, påpeker han.

«Sterk vekst i oljeinvesteringene inneværende år sammen med høyere vekst og inflasjonstall i det siste hevet rentebanen på kort sikt, mens lavere vekst og renter i utlandet trakk banen ned», skriver Mouland i en oppdatering fredag.

–Hvis jeg hadde kjøpt denne bilen og trodd jeg fikk en miljøbil, hadde jeg blitt ganske skuffet
Test av Mercedes-Benz E 300 de ladbar hybrid.
01:50
Publisert:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.