Renteøkninger i Federal Reserve (Fed) og Den europeiske sentralbanken (ECB), sammen med den høye inflasjonen vi nå observerer, vil bremse global vekst og medføre at Norges Bank ikke trenger å heve renten mer i 2023.

Det sier sjeføkonom i Danske Bank, Frank Jullum, til TDN Direkt fredag.

Jullum tror Norges Bank vil sette opp renten med 50 basispunkter ved mellommøtet neste uke, men at hevingene derav vil være på kun 25 punkter pr møte frem til årsslutt.

– Vi tror renteøkningene fra Federal Reserve (Fed), ECB og andre, sammen med effektene av den høye inflasjonen, vil bremse global vekst tilstrekkelig til at i alle fall Fed ikke vil øke renten igjen neste år - global vekst og inflasjon er klart på vei ned, sier han til TDN Direkt og fortsetter:

– Med lavere globale prisimpulser og effekten av høyere rente og høy inflasjon på norsk økonomi - og husk, vi tror på 150 basispunkter høyere renter i Norge i løpet av seks måneder - tror vi ikke det blir nødvendig å øke renten ytterligere i 2023.

Konsensus blant de sju økonomene TDN Direkt har vært i kontakt med er at renten vil ligge på 2,75 prosent ved årsslutt. Jullum tror renten vil ligge på 2,25 prosent ved årsslutt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.