I begynnelsen av februar satt Storebrand ned tiårig fastrente med 0,2 prosentpoeng til 2,69 prosent. Kort tid etter fulgte DNB etter og satt ned renten på både femårig og tiårig fastrente.

Nå kaster Nordea seg på og setter også ned femårig og tiårig fastrente. Ifølge banken vil fastrentene nå være på nivå med flytende rente.

Rundt tre prosent

– Fastrentene skal gjenspeile det markedet tror gjennomsnittet av den flytende renten skal være over perioden man tar fastrente. Den påvirkes også av tilbud og etterspørsel i det profesjonelle rentemarkedet. Nå ser vi en justering her og velger å sette ned fastrentene på femåringen og tiåringen, sier John Sætre, leder for personmarkedet i en pressemelding.

Etter kuttet blir beste fastrente for kunder i kundegruppene UNG og Premium 2,85 med fem års binding, og 2,95 prosent med ti års binding. Effektiv rente blir henholdsvis 2,95 og 3,05 prosent.

– Dette betyr at fastrenten nå er på nivå med den flytende. Beste flytende rente for våre premiumkunder er 2,9 prosent, sier Sætre.

Merker økt interesse for binding

– Vi følger markedet tett. For å være konkurransedyktige på pris har vi nå valgt å kutte fastrentene. Vi ser en vesentlig økning i interessen for rentebinding blant kundene. Fortsatt er andelen lav i forhold til de som velger flytende rente, men vi ser at flere nå ønsker å orientere seg om fastrente, sier banksjefen.

Det er rundt fem prosent, eller 1 av 20 kunder, i Nordea som velger fastrente i dag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.