Frontline Ltd. fikk et driftsresultat på 20 millioner dollar i tredje kvartal 2016. Det er en sterk nedgang fra samme periode i fjor da selskapet hadde et driftsresultat på 69 millioner dollar.

Driftsinntektene økte i samme periode til 157 millioner dollar fra 107 millioner dollar ifjor.

Selskapet regnskapsførte et tap i tredje kvartal på 2,6 millioner dollar på grunn av kansellerte kontrakter og salg av fartøy.

I null resten av året

Frontline estimerer en kontantmessig break even-rate for resten av 2016 på t/c-ekvivalent-basis til 21.200 dollar pr dag for VLCCer og 17.300 dollar for suezmax-skip.

I forbindelse med fremleggelsen av rapporten for andre kvartal opplyste selskapet at estimatene var henholdsvis 21.200 dollar pr dag for VLCCer og 17.300 dollar for suezmax-skip.

75 prosent dagsdekning

Frontline har dekket 75 prosent av driftsdagene for VLCCer i spot-markedet i fjerde kvartal 2016 til tc-ekvivalente rater på 28.000 dollar pr dag.

For suezmaxskipene i spotmarkedet er 55 prosent av driftsdagene dekket til tc-ekvivalente rater på 19.000 dollar pr dag, ifølge kvartalsrapporten.

Finansiering

Frontline har i kvartalet sikret delvis finansiering for de 16 nybyggene, og skip som ble levert i kvartalet, på 870 millioner dollar.

Videre opplyser selskapet at China Exim Bank har forpliktet seg til å gi en senior sikret lånefasilitet på inntil 321,6 millioner dollar.

Fasiliteten forfaller i 2033 og har en rente på libor pluss en margin som er på linje med Frontlines eksisterende fasiliteter. Fasiliteten vil brukes til å delvis finansiere åtte av nybyggene og vil bli sikret av fire Suezmax-skip og fire LR2 tankskip.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.