Huaweis regnskapstall for første halvår 2019 er klare og viser en vekst i omsetningen på 23,2 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Totalinntektene i første halvår endte på 510,6 milliarder kroner. Nettomarginen oppgis til 8,7 prosent, altså rundt 44,4 milliarder kroner.

Styreformann Liang sier selskapet fortsatte å vokse, selv etter at de ble svartelistet av president Trump.

– Inntektene vokste raskt til og med mai. Men selv etter at vi ble satt på svartelisten fortsatte vi å vokse. Men det betyr ikke at vi ikke har problemer foran oss, som kan påvirke veksttakten fremover, sier Liang i en pressemelding.

Selskapet sier de vil fortsette å investere som tidligere planlagt, inkludert over 150 milliarder kroner til forskning og utvikling.

Huawei er delt inn i tre virksomhetsområder: operatørvirksomheten, bedriftsløsninger og forbrukerelektronikk.

Operatørvirksomheten, som leverer infrastruktur til mobiloperatører, hadde inntekter på 186,4 milliarder kroner i første halvår. Ifølge styreformann Liang Hua har Huawei sikret seg 50 kommersielle kontrakter for 5G-utbygging globalt og har levert mer enn 150.000 basestasjoner i perioden.

Forbrukerelektronikk-delen består i hovedsak av Huawei og Honor smarttelefoner og tilbehør. Omsetningen her endte på 280,9 milliarder kroner og et volum på 118 millioner smarttelefoner. Det er en vekst på 24 prosent sammenlignet med første halvår i 2018.

Nettverksløsninger for storbedrifter er den minste delen av Huawei og sto for 40,2 milliarder kroner av inntektene. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.