– Jeg gleder og gruer meg. Vi har hatt litt publikum inne og det har vært fantastisk respons. Masse latter og varme i salen. Vi tror vi har noe. 

Skuespilleren Bjarte Hjelmeland (47) står inne i Oslo Nye Teater og kikker utover scenografien og nervøse kolleger. De er i ferd med å legge siste hånd på verket på Hjelmelands siste store prosjekt, «En tjener for to herrer», som har premiere på onsdag.

Til tross for 44 planlagte forestillinger på Hovedscenen utover høsten, er det ikke der de store pengene ligger.

De kom i fjor da Hjelmeland dro inn penger på sitt soloprosjekt «I lånte fjær». 

«I lånte fjær»

Den tidligere teatersjefen fikk i fjor et resultat før skatt på 6,2 millioner kroner gjennom sitt selskap Godt Spill as. Totalt hadde han inntekter på 7,9 millioner kroner.

– Det har vært et veldig godt år, sier Hjelmeland. 

– Hva skyldes inntektene?

– Det skyldes showet mitt «I lånte fjær» som jeg har spilt mange 100 ganger gjennom hele 2016, sier han. 

Fra januar i fjor til april i år har han fremført det musikalske enmannsshowet der han spiller figurer og typer basert på folk han har møtt på sin vei, deriblant sin egen farmor og hans egen tenkte sønn, Elton Hjelmeland på seks og et halvt år. I tillegg har det dryppet litt penger fra filmmusikalen «Singin' In The Rain», med Stian Blipp, Charlotte Brænna, Siren Jørgensen og Atle Pettersen i hovedrollene, som Hjelmeland var med å regissere. Tilsammen har Hjelmeland nå tjent 9,7 millioner kroner før skatt gjennom sitt selskap Godt Spill as.

Hjelmeland tok ut 720.000 kroner i lønn fra selskapet i 2016.

«Det er ingen vanlig opplevelse»

Regissøren, skuespilleren og sangeren Bjarte Hjelmeland fra Bergen har vært ansatt ved Nationaltheatret siden 1992 og spilt i drøssevis av stykker, samt en rekke filmer og tv-serier. I 2016 fikk han mye oppmerksomhet for NKR-serien «Å være», der han gjennom intervjuer og imitasjoner gravde dypt i livene til Fabian Stang, Ole Ivars' Tore Halvorsen, Øyvind «Vinnie» Sauvik og Ingrid Bjørnov.

Hjelmeland har hatt nok å henge fingrene i så langt i år, men regnskapet for 2017 blir ikke like storslått.

– Det kommer ikke til å bli noe i nærheten av det du kikker på nå. Det blir helt vanlig skuespillerlønn i 2017 og jeg kommer ikke til å tjene sånne penger hvert år. Det er ingen vanlig opplevelse, sier Hjelmeland.

– Jeg skal lage et nytt show i 2019, og får jeg det til å svinge og selge like bra som de to foregående showene kan det hende jeg er like heldig, men jeg tar ingenting som en selvfølge. Jeg er veldig ydmyk overfor at det er publikum som bestemmer hva de har lyst til å se, sier han.

I november blir Hjelmeland også å oppleve i komishowet «Komikveld på Chat Noir» med humortoppene Lene Kongsvik, Hilde Louise Asbjørnsen og Espen Beranek Holm.(Vilkår)

Nå er de her snart: Selvkjørende busser klare for norske veier
De selvkjørende bussene er her allerede. Fra nyttår blir det også lov å sette dem i drift.
01:41
Publisert: