Tines driftsresultat for andre tertial i 2018 ble 800 millioner kroner. Det er 77 millioner kroner bedre enn i samme periode i fjor. Fremdeles er det volumnedgang i kategoriene søtmelk, ost, fløte og rømme, men en usedvanlig varm sommer har bidratt til rekordsalg av blant annet Diplom-Is, og høyt salg av iste og iskaffe.

I juli kunne administrerende direktør i Diplom-Is, Rita Kristin Broch, fortelle at mai og juni i år var tidenes beste for Diplom-Is.

Konsernsjef Hanne Refsholt i Tine forteller at Diplom-Is har jobbet med å svare på den store etterspørselen i løpet av den varme sommeren og produsert omkring 1 million is hver dag.

Samtidig legger hun til at volumtapene i kjernekategoriene er en påminnelse på at konsernet må jobbe raskt og kraftfullt i et tøft marked, og snu seg raskere etter trender og nye forbrukerpreferanser.

Hittil i år er driftsresultatet for Tine-konsernet 1.268 millioner kroner, 87 millioner kroner bedre enn i samme periode i fjor.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Dette er verdens største fest
DNs kommentator Kjetil Wiedswang forklarer hvorfor og hvordan.
01:45
Publisert: