Oljeservice-investeringsselskapet Akastor fikk et driftsresultat (ebitda) på 18 millioner kroner i andre kvartal, mot -135 millioner kroner i samme periode året før.  

Omsetningen var i kvartalet på 873 millioner kroner, mot 1 326 millioner kroner i samme periode i 2016. 

– Reduksjonen i inntekter i andre kvartal skyldes primært redusert aktivitet og svake markedsforhold i offshore oljeservice-industrien og i boremarkedet, skriver selskapet i kvartalsrapporten. 

Resultat før skatt endte på -416 millioner kroner i andre kvartal, mot -710 millioner kroner i samme kvartal i fjor. 

Akastor, som ledes av Kristian Røkke, eier flere bedrifter innen oljeservice, tre offshoreskip og fem deleide ankerbåter. Selskapet ble skilt ut av Aker Solutions og børsnotert høsten 2014.

Via eierselskapet Aker Kværner Holding, er Aker hovedeier i Akastor. Kjell Inge Røkke er hovedeier og kontrollerer Aker.

Snart to år etter at Monsen Røkke overtok som Akastor-sjef har han solgt unna flere store virksomheter innen oljeservice, til en samlet gevinst på nær to milliarder kroner. Senest ut var salget av det Singapore-baserte KOP Surface Products i juni, som ble solgt for oppunder en milliard kroner. I løpet av det siste året har markedsverdien på Akastor økt med mer enn 50 prosent til dagens markedsverdi på 3,8 milliarder kroner.(Vilkår)

Båtkaptein Vedum: Skal du imponere med båt, kjør sakte inn i havna
Som ung ville Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum imponere på en dame, det endte med båthavari. I partilederens sommerparadis Mjøsa lader Vedum opp til valgkamp.
02:15
Publisert:
Hvem skulle trodd at 2017 ville bli Ikea-posens store år
Den ble designet at et svensk søskenpar for 30 år siden. Nå tar den helt av.
01:26
Publisert: