SAS' konsernsjef gjennom ti år, Rickard Gustafson, har bestemt seg for å forlate selskapet for å ta over som sjef i kulelagerprodusenten Svenska kullagerfabriken (SKF). SAS-styreleder Carsten Dilling beklager avgjørelsen.

– Jeg er både skuffet og lei meg for at Rickard velger å gå videre fra sin viktige rolle i SAS. Samtidig vil jeg takke Rickard for hans fantastiske jobb de ti årene han har jobbet som konsernsjef. Under Rickards ledelse har SAS gjennomført en bemerkelsesverdig omstilling, fra tap til flere år med lønnsom inntjening. Nylig har han med sikker hånd ledet selskapet gjennom den første delen av den tøffeste krisen i selskapets 75-årige historie, sier Dilling i en pressemelding mandag kveld.

Gustafson slutter senest 1. juli. Styret har allerede begynt jakten på en erstatter, sier Dilling.

– Etter ti intense og stimulerende år i SAS er det på tide, i første halvdel av 2021, å gi stafettpinnen videre, siden jeg er blitt tilbudt en stilling i et av Sveriges ledende industrikonsern, sier Gustafson.

– SAS er et fantastisk selskap med et unikt engasjement fra de ansatte, som har sørget for at SAS fortsatt er en viktig og integrert del av den skandinaviske infrastrukturen, sier Gustafson videre.

Gustafson forlater selskapet idet flyindustrien går gjennom sin verste krise noensinne på grunn av koronapandemien. I regnskapsåret fra november 2019 til oktober 2020 fikk SAS et historisk underskudd før skatt på 10,2 milliarder svenske kroner.

SAS har imidlertid fått støtte fra den danske og svenske staten, som har gått inn med ny egenkapital. I Norge har selskapet fått støtte gjennom statens lånegarantier.

– SAS er fortsatt i en kritisk – men stabil posisjon, sier styreleder Dilling. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.