Investeringsselskapet Rieber & Søn as i Bergen melder å ha kjøpt én million aksjer og har nå vel 56 millioner aksjer i børsnoterte Q-Free, tilsvarende 50,40 prosent av alle aksjene. Rieber & Søn betalte 6,20 kroner per aksje i selskapet som holder til i Trondheim og som driver med bompengeteknologi.

Aksjekjøpet utløser ifølge en melding til Oslo Børs tilbudsplikt på alle aksjene i Q-Free. Rieber & Søn opplyser at selskapet har som intensjon å fremsette et slikt tilbud innen fristen på fire uker.

Q-Free-aksjen har hatt en nedadgående kurve det siste året, ned nesten 24 prosent. Torsdag stengte aksjen på 6,33 kroner på Oslo Børs, tilsvarende en markedsverdi på vel 700 millioner kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.