Borr Drilling-styreleder Tor Olav Trøim, hans forlovede Celina Midelfart, Borr-styremedlem- og medgründer Fredrik Halvorsen og Borr-ledelsen blar opp millioner for flere aksjer i riggselskapet.

Dermed økes innsatsen i Trøims ambisøse nysatsning, som på rekordtid har blitt verdens største aktør innen nyere oppjekkbare offshorerigger.

Onsdag ble det kjent at Rasmussen-gruppen i Kristiansand selger hele sin eierandel i riggselskapet Borr Drilling i en rettet salgsprosess gjennom meglerhuset Pareto.

Samtidig ble det varslet betydelige kjøp av kretsen rundt Trøim, Borr-ledelsen og selskapet selv.

Tordag opplyser Borr at Trøim kjøpte 750.000 aksjer til en samlet verdi av 26,6 millioner kroner. Det øker hans innehav sammen med nærstående til over 44,4 millioner aksjer.

Basert på Borr-aksjens sluttkurs på 37 kroner onsdag, eier dermed Trøim Borr-aksjer for over 1,6 milliarder kroner.

Hans forlovede, Celina Midelfart, kjøpte onsdag 150.000 aksjer til 5,3 millioner kroner, og har dermed Borr-aksjer for nær 270 millioner kroner.

Styremedlem Fredrik Halvorsen kjøpte imidlertid én million aksjer, og bladde dermed opp 35,5 millioner kroner, hvilket øker hans innehav til 18,3 millioner aksjer. Basert på sluttkurs onsdag, har eierposten hans en verdi på 675 millioner kroner.

Konsernsjef Svend Anton Maier og finansdirektør og visekonsernsjef Rune Magnus Lundetrækjøptekjøpte begge 250.000 aksjer, og har nå en eksponering på henholdsvis 3,8 og 3,3 millioner i Borr-aksjer og -opsjoner.

I forbindelse med Rasmussen-salget ble det varslet at Borr ville bruke en betydelig del av sitt nylig annonserte tilbakekjøpsprogram på 20 millioner dollar, rundt 160 millioner kroner.

I alt har Borr kjøpt 1,5 millioner egne aksjer til en verdi av 53 millioner kroner, ifølge en separat melding torsdag.

Les også:Borr-topp: Det er en gryende optimisme

Etter det DN forstår er det ikke manglende tro på Borr og John Fredriksens tidligere høyre hånd som gjør at Rasmussen nå selger aksjeposten. Det er snarere det faktum at Rasmussen har følt at eksponering mot rigg og oljeservice ble i største laget.

- Det er riktig. Det er en kombinasjon av eksponering mot offshore og det faktum at vi trenger kontanter til å finansiere seismikkjøpet fra Schlumberger, sa Dag Rasmussen til DN onsdag.

Borr Drilling melder torsdag at Rasmussen-gruppen lyktes med blokksalget.

I alt ble 17,1 millioner aksjer, tilsvarende 3,2 prosent av selskapet, solgt for rundt 600 millioner kroner eller 35,50 kroner per aksje.

Gruer du deg til renteøkningen? Her er 5 råd som gir deg like god råd
DNs kommentator Anita Hoemsnes forteller hvordan.
00:41
Publisert:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.