Elbilsensasjonen Rivian har hatt en eventyrlig start på Wall Street.

Rivian er nå det største amerikanske selskapet, målt i markedsverdi, som ikke har omsetning. Det melder Bloomberg fredag kveld.

Aksjen koster rundt 65 prosent mer enn utgangsprisen ved børsnoteringen onsdag morgen. Ifølge Bloomberg mangler kursen omtrent 25 prosent oppgang, før selskapet har tatt igjen Volkswagen i markedsverdi.

– Det er seriøst ufattelig når det ikke engang har noen merkbare inntekter ennå, sier analysesjef Michael Hewson i CMC Markets, om Rivians markedsverdi.

Rivian-aksjen stiger nå for tredje dag på rad. Aksjen er opp 5,6 prosent ved stengetid fredag kveld.

Musk: – Den reelle testen

Rivian har ved stengetid fredag en markedsverdi på over 112 milliarder dollar, etter å ha steget rundt 60 prosent siden debuten onsdag. Det tilsvarer 973 milliarder norske kroner, etter dagens kurs.

Blant bilprodusenter i USA er det nå bare Tesla som har høyere verdi enn Rivian.

Til sammenligning hadde Tesla to dager etter børsnoteringen i 2010 en markedsverdi på to milliarder amerikanske dollar i 2010. Nå har Rivian-toppsjef R.J. Scaringe, en eierandel i Rivian som alene er verdt det samme, ifølge CNBC.

Rivians braksuksess på børsen fikk Teslas administrerende direktør og grunnlegger Elon Musk til å ty til Twitter nok en gang:

«Jeg håper de klarer å oppnå høy produksjon og en kontantstrøm som går i null. Det er den reelle testen», skriver han på Twitter.

Stødige støttespillere

Elbilselskapet har tunge investorer som Amazon og Ford i ryggen, og skiller seg fra konkurrentene med å rette seg mot elektriske suver og «pickup»-biler.

Selskapet har knapt rukket å slippe sine første produkter på markedet: Den første suven er planlagt lansert i desember, mens den første «pickup»-bilen ble lansert i september.

Ifølge Financial Times kan Rivian innkassere ekstreme summer på kapitalinnhentingen som gjøres i tilknytning til børsnoteringen: Før fradrag kan selskapet innkassere 11,9 milliarder dollar.

Av tilsvarende innhentinger er det angivelig kun Facebook som kan skilte med større innkassering i nyere tid, i det som var en av tidenes største børsnoteringer i mai 2012.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.