Mens lastebilprodusenten Nikola Motor har steget friskt etter børsnoteringen forrige måned og Tesla har steget til nye høyder, har konkurrenten Rivian i det stille hentet 2,5 milliarder dollar, tilsvarende 24 milliarder kroner i frisk kapital.

Det skriver CNBC fredag.

Lanserer to modeller tidlig neste år

Tidlig i fjor gikk nettgiganten Amazon inn med store beløp da elbil-startupen Rivian hentet 700 millioner dollar. Samme år gikk Ford, Cox Automotive og megafondet Blackrock inn med kapital.

Rivian skulle etter planen rulle ut sine to første elbilmodeller, syv seter-suven R1S og pickupen R1T. Som følge av korona er lanseringen utsatt til tidlig neste år.

Amazon venter å ha 10.000 elbiler fra Rivian i sin bilpark innen 2022.

Soros vil være med

Tesla og Nikola, men også General Motors og Ford, kjemper om å produsere de beste helelektriske pickupene. Ifølge CNBC ventes det at Rivian blir en av de første som lanserer en helelektrisk pickup.

Flere kjente navn skjøt inn kapital i den ferske emisjonen. Inn på eiersiden kommer fondene Coatue Capital Group og Soros Fund Management. Sistnevnte er fondet til den investor og milliardær George Soros, som ble verdenskjent da han sammen med hans sjefstrateg Stanley Druckenmiller senket det engelske pundet i 1992. De shortet pundet, og da det ble devaluert i 1992 falt verdien 15 prosent, og Soros og Druckenmiller tjente minst en milliard dollar.

Også de eksisterende aksjonærene Amazon og Blackrock bidro med kapital i emisjonen.

Det er ikke opplyst om hvor mye nye og eksisterende eiere har tegnet seg for.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.