Paul R. Milgrom og Robert B. Wilson vinner Det kongelige vitenskapsakademiet i Sveriges «økonomiprisen til Alfred Nobels minne» for deres utvikling av nye auksjonsformater.

Det melder den svenske Riksbanken mandag.

– Auksjoner påvirker oss veldig mye mer enn vi tror. For eksempel er det sannsynlig at du har kjøpt boligen din gjennom en auksjon, sier Peter Fredriksson, leder av prisutvalget i en pressekonferanse.

I fjor var det fattigdomsforskerne Esther Duflo, Abhijit Banerjee og Michael Kremer som ble tildelt prisen med begrunnelsen at de har «introdusert en ny tilnærming for å få pålitelige svar på hvordan man kan bekjempe global fattigdom».

Sveriges Riksbanks økonomipris til Alfred Nobels minne er utdelt 51 ganger.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.