Storebror Kristian og lillebror Roger Adolfsen har skapt et milliardkonsern med 10.000 ansatte siden de kjøpte sitt første hotell på hjemstedet Andøya for 25 år siden. I fjor økte brødrenes selskap Hospitality Invest omsetningen med 28 prosent til nær syv milliarder kroner. 

– Det går bra. Det går som forventet, sier Roger Adolfsen, som er daglig leder i Hospitality Invest.

Brødrene har en ligningsformue på om lag 200 millioner kroner hver på hoteller, asylmottak, barnehager, helse, bemanning og eiendom. Mens storebror Kristian tok ut 24 millioner kroner i inntekt i 2015, nøyde lillebror Roger seg med 8 millioner. 

Selskapet økte omsetningen med 1,5 milliarder i fjor, opp fra 5,3 milliarder i 2015 til 6,8 milliarder kroner i fjor. Brødrene kjøpte i fjor ut alle minoritetseierne og samlet all drift av hotell, eiendom, omsorg og bemanning i et eget underselskap.

Alt er like artig

– Vi er i bransjer med lave marginer. Vi må opp i stort volum for å få resultater, sier Adolfsen, og forteller at selskapet har størst vekst utenfor Norge, i Sverige og Finland.

Størstedelen av inntektene kommer fra Norlandia Care Group, der selskapet eier barnehager og driver asylmottak. Nedgang i inntektene fra asylmottak i Norge oppveies av nye kontrakter på tre asylsentre i Tyskland.

– Alt er like artig å holde på med. Hospitality Invest er i fire forskjellige bransjer. Det er eiendom en dag, bemanning en dag, hotell en dag og helse og omsorg den neste. Det er variert og det synes vi er artig, sier Adolfsen, som forventer at veksten fortsetter i år.

– Vi fortsetter å utvikle oss og vokser fortsatt videre. Totalt sett er vi nå større i utlandet enn i Norge. I helse og omsorg vokser vi kraftigere i utlandet enn i Norge, sier Adolfsen og forteller at selskapet er til stede i Norden, Nederland og Tyskland.

Satser på eiendom

Han opplyser at «hotellene går bra», at barnehagene «tikker og går» og at omsetningen totalt vil øke også i år.

– Omsetningen blir å øke fremover, men vi har ikke tallfestet det, sier Adolfsen, som står oppført med 149 roller i forskjellige norske selskaper, litt mer enn storebror Kristian med 122 roller. 

Fremover vil brødrene øke satsingen på boligbygging. De siste årene har brødrene bygget opp et nytt boligselskap, Miliarium bolig, som har kjøpt opp tomter for boligeiendom på Østlandet, Vestlandet og i Nord-Norge. Med stor egenkapital skal selskapet sammen med partnere bygge boliger i en rekke norske byer.

– Vi har kjøpt tomteområder i Tromsø, Bodø, Oslo, Bergen, og har flere prosjekter i samarbeid med partnere. Hovedområdet er Østlandet. Vi har en bra tomtebank og solid egenkapital, sier Adolfsen, som sier at omsetningen helt klart vil øke etter hvert som boligene bygges og selges.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.