Rikmannsklubben «The Giving Pledge» fikk nylig 14 nye medlemmer fra syv ulike land, melder Forbes.com. Blant dem er Kjell Inge Røkke og hans kone Anne Grete Eidsvig.

Med det har klubben 168 medlemmer fra 21 forskjellige land. «The Giving Pledge» ble startet av Warren Buffett og Bill og Melinda Gates i 2010, med hensikt å oppmuntre verdens rikeste til å gi til veldedighet. 

– De ble invitert av Bill Gates, sier Røkkes pressetalsmann Rolf Nereng til DN.

Ved å være medlem i stiftelsen forplikter en seg til å gi bort minst halvparten av sin formue. Bladet Kapital anslo i fjor at Røkke har en formue på 17,2 milliarder kroner.

– Vi godtar med glede invitasjonen om å bli med i «The Giving Pledge», skriver Kjell Inge Røkke i et brev publisert på klubbens nettside. 

«Takknemlig» 

Her forteller han at han for 37 år siden kom til USA som en 21 år gammel fisker uten utdannelse eller sparepenger. 

– Jeg vil alltid være takknemlig for mulighetene USA har gitt meg og min familie, skriver Røkke. 

I brevet skriver han også at han og familien har valgt å gi bort majoriteten av sin formue til saker de mener er viktige: Lokalsamfunnet, utdannelse og miljøet. 

– Gjennom årene har vi gitt tilbake, men ikke på en stor og strukturert måte. Ved å bli med i «The Giving Pledge» har vi nå mulighet til å lære hvordan det å gi tilbake kan og burde bli gjort, skriver Røkke. 

– Vi har vært heldige. Vi har fått mye, ofret litt og tjent mye. Det er et privilegium for vår familie å fortsette vår forpliktelse om å gi tilbake ved å bli med i «The Giving Pledge». 

Første nordiske medlem 

De 13 andre nye medlemmene kommer fra Australia, USA, Tanzania, Kina, Monaco og Slovenia. Røkke er stiftelsens første nordiske medlem. 

– Anne Grete og Kjell Inge synes dette er et fantastisk initiativ som de føler seg privilegert til å være en del av. For de som kjenner dem er det ingen overraskelse at de vil gi tilbake til samfunnet mesteparten av sine midler. Det har de sagt ved flere anledninger de siste ti årene, sier Røkkes pressetalsmann Nereng. 

– Filantropi er ulikt over hele verden, men nesten alle kulturer har en tradisjon om å gi tilbake. Bill, Warren og jeg er glade for å kunne ønske de nye medlemmene velkommen, og vi ser frem til å lære av deres ulike erfaringer, sier Melinda Gates i en pressemelding fra stiftelsen. 

Medlemmene av «The Giving Pledge» samles årlig for å diskutere utfordringer, samt hvordan de skal gi bort på best mulig måte, ifølge stiftelsens nettside.  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Hør Bonde Tusviks power-dikt til pr- og reklamebransjen
Dette mener Sigrid Bonde Tusvik om bransjen. Hun underholdt med skråblikk da Årets Byrå ble kåret tirsdag kveld.
02:20
Publisert: