– Hovedformålet for brønnen var å bekrefte Aker Energys forståelse av geologien i området og finne den dype olje/vannkontakten i Pecan-reservoaret. Dette var vellykket, skriver selskapet i en pressemelding.

Feltet ligger 166 kilometer sørvest for Takoradi i Ghana.

– Vi er veldig fornøyd med å annonsere de gode resultatene, som bekrefter vår forståelse av området, sier administrerende direktør Jan Arve Haugan i pressemeldingen.

Dette bekrefter selskapets estimater om at området inneholder mellom 450–550 millioner oljeekvivalenter. Etter de neste to avgrensningsbrønnene er boret, venter selskapet at de totale volumene. som kommer til å være i plan for utvikling (POD) har potensial til å øke til mellom 600 og 1000 millioner fat oljeekvivalenter.

– Siden vi ble en operatør for mindre enn et år siden, har vi etablert et åpent, inkluderende, og transparent samarbeid med ghanesiske myndigheter. Dette partnerskapet vil medføre at vi klarer å fylle ut det store potensialet i området til fordel for både det ghanesiske samfunnet og for våre lisenspartnere, sier Haugan.

Aker Energy er en del av Aker-gruppen som er kontrollert av Kjell Inge Røkke. I fjor kjøpte det opp oljeselskapet Hess Ghana for 100 millioner dollar for å bygge opp sterk leteaktivitet. Selskapet fikk dermed 50 prosent av deltagerinteressen på Deepwater Tano Cape Three Points-blokken, der funnet er gjort.

De andre operatørene er Lukoil, Fueltrade og det nasjonale oljeselskapet Ghana National Petroleum Corporation. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kjell Inge Røkke hylles som «original gangster» i denne litt annerledes bursdagsgaven produsert av rapperen Oral Bee, hans kompanjong Mr. Pimp Lotion og operasanger Didrik Solli-Tangen
03:53
Publisert: