Administrerende direktør Rolf Thorsen går på dagen i Selvaag Bolig, kun tre uker før selskapet legger frem sin kvartalsrapport for tredje kvartal.

«Etter en evalueringsprosess har styret konkludert med at Rolf Thorsen fratrer sin stilling i dag. Thorsen har ledet selskapet siden mai 2019», skriver selskapet i en melding mandag.

I meldingen skriver styreleder Olav H. Selvaag at «Thorsens tid i selskapet ble kortere enn vi alle hadde planlagt. Jeg vil likevel takke ham for god innsats i den tiden vi har arbeidet sammen.»

– Rolf har ikke fått dratt ut sitt potensial og totalt sett har ikke ting fungert helt etter planene, sier styreleder Olav H. Selvaag mandag morgen.

Han trekker frem at styret tok en samlet vurdering om lederbyttet.

– Etter en samtale med Rolf kom vi frem til at dette var en riktig løsning.

Vokste opp blant kunstskatter
Frederik Selvaag vokste opp i nabohuset til farfar Olav Selvaag. Med hagen full av skulpturer ble kunsten en viktig del av barndommen.
03:16
Publisert:

Thorsen bekrefter at han har mottatt oppsigelse, men ønsker ikke å gi en kommentar på nåværende tidspunkt.

Flere skifter

Sverre Molvik overtar umiddelbart som administrerende direktør. Han har vært i selskapet i ti år, først som porteføljedirektør og de siste seks årene som finansdirektør. Han har tidligere vært administrerende direktør i Skanska Bolig as og regiondirektør i Peab Bolig as. Molvik er utdannet sivilingeniør og har i tillegg en MBA.

– Molvik kjenner både selskapet og markedet svært godt. I sin tid hos oss har han hatt topplederroller både innenfor kjernevirksomhet og strategisk finansiell virksomhet. Vi er overbevist om at han vil lede selskapets videre utvikling på en god måte, sier Olav H. Selvaag.

Ny visedirektør

Øystein Klungland, som i dag er Konserndirektør for Stor-Oslo, blir viseadministrerende direktør (COO). Han har arbeidet i Selvaag siden 2005 og Selvaag Bolig 2010.

– Målet er at rollen som viseadministrerende direktør skal sikre fortsatt høy verdiskaping i utviklingen og gjennomføringen av prosjektene. Rollen skal dessuten tilføre selskapet en ekstra drivkraft innen konseptutvikling for å møte fremtidens boligbehov. Samfunnet er i endring, men Selvaag Bolig skal fortsette å bygge boliger til alle målgrupper på en kostnadseffektiv måte, sier Selvaag.

Rolf Thorsen har en etterlønnsavtale på 12 måneder. Grunnlønnen til Thorsen er på 3,522 millioner kroner.

Selvaag as er største aksjonær i Selvaag Bolig, og eier 53,3 prosent av aksjene i selskapet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.