I september 2021 åpnet restauranten Villa Heftye dørene, med investor Runar Vatne i ryggen som eier. Restaurant Heftye as tapte 1,6 millioner kroner i fjor, fremgår det av selskapets årsrapport.

Restauranten, som er en «uformell gourmetbistro», er eid av Vatnes heleide investeringsselskap Vatne Capital. Restaurant Heftye as ble stiftet i 2019, men det var først i fjor at restauranten åpnet.

I 2018 la Vatne 80 millioner kroner på bordet for den gamle generaldirektørboligen på Filipstad, som nå huser restauranten. E24 erfarte i fjor høst at oppussingsprosjektet hadde kostet investoren 150 millioner kroner.

– Nøktern drift

Av selskapets årsrapport går det frem at restauranten hadde 8,4 millioner i driftsinntekter og 9,8 millioner kroner i kostnader i fjor. Selskapet hadde 20 millioner kroner i gjeld ved utgangen av fjoråret, der 12 millioner av gjelden skyldes til DNB. Denne gjelden har Vatne garantert for gjennom investeringsselskapet Vatne Capital.

Etter tre måneders drift for Villa Heftye, innførte regjeringen igjen strenge koronatiltak som følge av omikronvarianten. Dette rammet særlig restaurantbransjen hardt, og kan være blant forklaringene på restaurantens tap.

– I 2022 er det lagt opp til en nøktern drift som skal skape en bærekraftig økonomi. Styret i Restaurant Heftye as forventer en nøytral, løpende drift i nær fremtid, og på lengre sikt forventer man bedre tider, da viktige bransjeindikatorer indikerer bedre tider, heter det i årsregnskapet.

Investor Runar Vatne åpnet restauranten Villa Heftye i september i fjor.
Investor Runar Vatne åpnet restauranten Villa Heftye i september i fjor. (Foto: Per Thrana)

Restauranten er bare det siste i rekken av flere tap investoren har pådratt seg den seneste tiden. I helgen skrev DN hvordan 2022 har vært et hardt børsår for Vatne. Tapene estimeres til å være på mer enn én milliard kroner.

Vatne har hittil i år hatt store papirtap på sine investeringer i børsnoterte selskaper, som det landbaserte oppdrettsselskapet Atlantic Sapphire og immunterapiselskapet Nykode Therapeutics. Begge de to selskapene har falt kraftig på børs så langt i år.

Lederutskiftninger

Selv om restauranten bare har rukket å være åpen i ti måneder, er den allerede på sin tredje daglige leder. Nå har Samantha Wad Petterson overtatt stafettpinnen. Hun søker i skrivende stund flere ansatte til Villa Heftye på plattformtjenesten Finn. I samme annonse meddeles det at restauranten skal åpne uteservering med plass til snaue 200 gjester.

Hverken Petterson eller Runar Vatne har besvart DNs henvendelser tirsdag. DN har vært i kontakt med fjorårets styreleder, Helge Rognerud, som ikke ønsket å kommentere saken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.