Meglerhuset DNB Markets har lenge vært bankgiganten DNBs største pengemaskin og er en viktig bidragsyter til konsernets bunnlinje.

DNB-sjef Rune Bjerke har tidligere gitt klar beskjed om at han kun er fornøyd dersom DNB Markets leverer et overskudd før utlånstap og skatt på minst én milliard kroner i kvartalet.

Det er et ganske hårete mål, men DNB Markets-sjef Ottar Ertzeid har ofte vist en imponerende evne til å dra meglerhuset i mål.

I første kvartal fikk DNB Markets et resultat før utlånstap og skatt på 643 millioner kroner. Dette er en liten resultatbedring sammenlignet med et tilsvarende resultat på 619 millioner kroner i foregående kvartal.

Det siste kvartalet i 2018 var imidlertid preget av stor turbulens i finansmarkedene og et kraftig fall på Oslo Børs. Første kvartal 2019 var til sammenligning preget av sterk og stabil oppgang, og det kan derfor ha vært grunn til å forvente at DNBs meglerhus skulle lever en enda sterke resultatbedring.

I første kvartal 2018 hadde DNBs meglerhus et resultat før utlånstap og skatt på hele 1,05 milliarder kroner.

Under press

Finansdirektør Kjerstin Braathen i DNB sa til DN i februar at milliardmålet nå er i ferd med å bli lagt på hylla.

– Jeg tror den milliarden var myntet på et annet marked, sa hun til DN.

Lavere aktivitet i finansmarkedene har i kombinasjon med ny reguleringer av finansbransjen kanskje gjort et varig innhugg i DNB Markets regnskaper.

I 2018 bommet DNB Markets på milliardmålet i tre av årets fire kvartaler. I løpet av året som helhet leverte meglerhuset et samlet resultat før utlånstap og skatt på 2,8 milliarder kroner. Det er 1,2 milliarder mindre enn Bjerkes krav.

DNB-konsernet levert fredag resultater for første kvartal som noe svakere enn ventet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.