– Vi skylder 100 prosent på været for det dårlige året. Det var en litt for bra vinter med masse snø, og så kom en enda bedre sommer. Det slo kanskje mest, sier Skandsen.

Leos Lekeland-gründeren solgte seg i 2014 ut av lekelandkjeden og fikk 34 millioner i bokført gevinst. I 2015 opprettet han Lucky Bowl as, og innen 2018 hadde selskapet 15 haller, inkludert én i Stockholm.

Etter å ha gått i minus i selskapets første år i 2015, var det all grunn til å juble de to påfølgende årene. I 2016 gikk Lucky Bowl Norge med et overskudd på 1,6 millioner, mens i 2017 hadde resultatet før skatt økt til 7,7 millioner.

Dundrende underskudd

I 2018 sa det derimot fullstendig stopp, og Skandsens bowlingselskap gikk med et dundrende underskudd på 12,3 millioner kroner. Driftsresultatet endte til slutt på minus 6,5 millioner, sammenlignet med 8,4 millioner i pluss i 2017.

I styrets årsberetning står det at det svake resultatet skyldes «gode værforhold», og at resultatgraden og egenkapitalandelen er svakere enn forventet.

Likevel sier Skandsen selv at de er fornøyde, og at de heller ser fremover.

– Det er et tilbakelagt kapittel, og isolert sett tenker vi ikke på det. 2018 var et værfenomen, sier han.

– Ikke kult

Skandsen forteller at til tross for et rekorddårlig resultat i 2018, vil det ikke tas noen forhastede avgjørelser.

Ifølge gründeren går nemlig alt etter planen.

– Det er selvfølgelig ikke kult med det året vi hadde i 2018, men det knekker ikke ryggen på oss. Vi har samme vekstplan og samme flyt, sier Skandsen.

På spørsmål om viktigheten av dårlig vær for å sikre gode resultater, sier gründeren at det er dag og natt. Han mener sannsynligheten for å få enda et år med så bra vær som det var i 2018 er lav.

– Det er vel 1–100 sjanse for at det kommer enda et år som i fjor. Men skjer det, så skjer det, og da tar vi det som det kommer.

I 2019 planlegger Lucky Bowl å åpne to nye haller, og Skandsen sier at store investeringer er én av grunnene til de økte kostnadene.

– 2018 var et skudd for baugen, og sånn sett er det betryggende at tallene så langt i år viser at fjoråret var et værfenomen, sier han.

Droppet ut av videregående

Skandsen er derimot ingen nykommer i bowlingbransjen. Helt tilbake i 1999 startet Egersund-gründeren sin første bowlingkjede sammen med investor Ivar Hoff. Etter åpningen av jomfruhallen i Egersund tok det ikke mer enn ett år før nok en hall ble åpnet i Stavanger.

Den gangen var navnet Metro Bowling.

Åtte år etter den åpningen av den første hallen i Egersund, beveget Skandsen seg over i en lignende bransje, nemlig lekeland.

– Det regnet helt fra vi åpnet og gjennom hele sommeren. Det gikk som en kule, fortalte han til DN i fjor.

19 år gammel droppet Skandsen ut av videregående for å åpne sin første bowlinghall, etter å ha truffet en som solgte bowlingutstyr og drev haller på Østlandet. I dag styres Lucky Bowl fra hjemstedet i Egersund, der alt startet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.