Børsnoterte Saga Pure fikk et netto overskudd i første kvartal på 147,8 millioner kroner, mot et underskudd på 101 millioner kroner i samme kvartal i fjor, ifølge en børsmelding fra selskapet. Det tilsvarer en kvartalsvis avkastning på egenkapitalen på 16 prosent.

Investor Øystein Stray Spetalen er største aksjonær i selskapet som investerer i blant annet grønn teknologi og fornybar energi. Han kontrollerer i overkant av 42 prosent av aksjene. Saga Pure rapporterer om en positiv utvikling for selskapets investeringsportefølje innen fornybar energi, hydrogen, sirkulær økonomi og karbon. «Første kvartal var en begivenhetsrik periode for Saga Pure med høy utviklingsaktivitet», skriver selskapet.

I løpet av første kvartal investerte Saga Pure blant annet i selskapene Pryme, Heimdall Power og IC Technologies.

Selskapet opplever at økt oppmerksomhet på fornybar energi og overgangen mot en mer bærekraftig fremtid, skaper momentum, i tillegg til stadig flere politiske tiltak verden rundt. «I tillegg til å evaluere en rekke investeringsmuligheter, er Saga Pure fokusert på å bygge et team med sterk og bred industriell kompetanse i samsvar med den nye investeringsstrategien. Uten rentebærende gjeld, og betydelige kontanter etter avhending av tidligere investeringer og nylig private plasseringer, er Saga Pure godt posisjonert for å forfølge nye muligheter for vår grønne og bærekraftige investeringsstrategi» kommenterer administrerende direktør Bjørn Simonsen i meldingen.

Selskapet hadde en kontantbeholdning på 833 million kroner ved utgangen av første kvartal, opplyses det.

Aktiv i markedet

Da investeringsselskapet byttet navn fra Saga Tankers til Saga Pure i fjor høst, innebar det også en strategiendring til investeringer innen blant annet fornybar energi.

Selskapet var svært aktivt i kapitalmarkedet i fjor. Bare i løpet av fjerde kvartal i fjor gjennomførte selskapet fem rettede emisjoner, der det ble hentet til sammen 297,5 millioner kroner i friske penger. Selskapet realiserte etter fjerde kvartal en investering i det børsnotert selskapet Everfuel. Realiseringen ga en nettogevinst på 260 millioner kroner.

I slutten av januar ble det kjent at selskapet hadde søkt om opprykk til hovedlisten på Oslo Børs. Selskapet var tidligere notert på Euronex Expand (tidligere Oslo Axess), men ble i mars notert på hovedlisten der det i øyeblikket prises til halvannen milliard kroner etter at det steg nær 2,8 prosent fredag. Aksjen har likevel falt over 40 prosent fra kurstoppen i januar da den lå på 5,5 kroner, mot i overkant av tre kroner aksjen fredag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.