Olav-Andreas Ervik er ny konsernsjef i Salmar, melder oppdrettsselskapet mandag ettermiddag.

Ervik kommer fra stillingen som konserndirektør oppdrett. 41-åringen har vært ansatt i selskapet siden 2012 og vil tiltre som konsernsjef tirsdag 10. april.

– Vår ambisjon er å være verdens beste oppdrettsselskap, og vi skal lykkes, sier Ervik i meldingen.

Ba om avløsning

Ervik tar over etter Trond Williksen, som i en periode skal ha ønsket avløsning som konsernsjef.

Williksen startet i stillingen høsten 2016. Nå vil han gå inn i rolle i Kverva –Witsøe-familiens investeringsselskap som blant annet kontrollerer Salmar-konsernet.

– Salmar har bak seg en periode med rekordresultater og vi har levert en betydelig verdiøkning for selskapets aksjonærer, sier Williksen.

– Det å være leder av Salmar er spennende, men det er også krevende. De som kjenner meg, vet at jeg har hatt mine belastninger over de siste årene og jeg ønsker nå å fokusere mer på meg selv i en periode, sier den avtroppende konsernsjefen.

Fengslet i Kina

Oppdrettsselskapet er nå i søkelyset etter at det ble kjent at en kinesisk kvinne med norsk statsborgerskap i slutten av mars ble arrestert i Kina, mistenkt for smugling av store mengder laks fra Vietnam til Kina. Kvinnen ble i mai i fjor presentert som Salmars nye Kina-sjef.

Williksen har ikke ønsket å svare på spørsmål om hvor mye laks Salmar har solgt og selger til Kina, eller om Salmar selger laks til Kina via tredjeland.(Vilkår)

Gråbeins Gadget Guide – Skal du først ha hjemmekino kan du like gjerne gjøre det skikkelig
Gråbein tester ut Denon AVC-X8500H – en hjemmekinoforsterker med 13 surroundkanaler for skikkelig kinolyd hjemme.
02:39
Publisert: