Analysesjef Lars-Daniel Westby i meglerhuset tar denne uken inn det skandinaviske flyselskapet SAS i porteføljen sin. Det med et kursmål på 35 svenske kroner, nær en dobling fra kurs 18,50 kroner på Oslo Børs mandag ettermiddag.

Legger frem kvartalstall neste uke

Westby er den eneste av deltagerne i DNs porteføljekonkurranse som satser på SAS-aksjen denne uken, som så langt i år ned 13 prosent, mens kursen den siste uken er opp rundt fem prosent.

Flyselskapet legger tirsdag neste uke frem kvartalstall for første kvartal i år.

– Prognose fra SAS på resultat før skatt gir en inntjening per aksje på 3,4 svenske kroner, skriver Westby i en oppdatering til DN.

I begynnelsen av februar meldte SAS at det fløy 1,83 millioner passasjerer i januar, en nedgang på 5,3 prosent sammenlignet med samme periode året før. Kabinfaktoren, det vil si fyllingsgraden i flyene, var på 63,9 prosent i januar, et fall på 5,1 prosentpoeng i forhold til samme periode i fjor.

Bytter ut Salmar med Austevoll Seafood

Også aksjestrateg Kristian Tunaal i DNB Markets gjør endringer i porteføljen denne uken. Han tar gevinst i Salmar etter at lakseaksjen steg 10,1 prosent sist uke. Samlet har Salmar gitt aksjestrategens portefølje en avkastning på 16,3 prosent siden han tok den inn i varmen for to uker siden.

Samtidig ønsker han sjømatselskapet Austevoll Seafood velkommen. Tunaal forteller at han bytter sjømataksje, samtidig som han opprettholder sektoreksponeringen.

–Vi har lenge ment at markedet stort sett er altfor pessimistiske til sjømatsektoren. Det er greit det er stor tilbudsvekst, men det kommer til å normalisere seg i andre halvår, sier han.

– Vi bytter derfor ut Salmar med Austevoll Seafood. Salmar har gått fra 210 kroner til 270 kroner, mens Austevoll har gått mindre, så vi ser mer oppside der, legger han til.

«Markedet reagerte for kraftig»

Tunaal kaster også gasstankrederiet BW LPG på dør, samtidig som han tar inn gjødselgiganten Yara.

Yara leverte skuffende kvartalstall i fjerde kvartal, og endte med et resultat før skatt på 765 millioner kroner, mot en forventning på 1,53 milliarder kroner.

Også topplinjen var svakere enn ventet, med nær 24 milliarder kroner mot forventningen på 25,3 milliarder, ifølge estimater fra TDN Finans.

– Markedet reagerte altfor kraftig på Yaras svake tall for fjerde kvartal. Markedet overreagerer gjerne på nyheter og spesielt nå i litt rufsete tider. Vi er også inne i en del av året der ureamarkedet er bra, sier Tunaal.

Vant på sjømataksjer

Best gikk det for porteføljen til forvalter Alexander Larstedt Lager i Arctic Fund Management forrige uke. Han leverte en avkastning på 3,9 prosent, mens Tunaal i DNB Markets og Westby i Sparebank 1 Markets endte med en avkastning på henholdsvis 1,5 prosent og 2,1 prosent.

Larstedt Lagers beste posisjoner var i sjømatakser, der Salmar fikk en avkastning på 10,1 prosent og Lerøy Seafood 7,3 prosent. (Vilkår)