Mandag ble det kjent at toppsjefen i den svenske storbanken SEB, Annika Falkengren, slutter i juli etter 11 år som konsernsjef.

Bankens styre opplyste samtidig i en pressemelding at det vil starte arbeidet med å finne en ny toppsjef.

Spekulasjonene om hvem som blir Annika Falkengrens etterfølger er imidlertid allerede i full gang. 

Den heteste kandidaten så langt ser ut til å være SAS-sjef Richard Gustafson (52). Flere kilder i banksektoren og den mektige Wallenberg-sfæren peker overfor Dagens Industri på Gustafson som ny SEB-topp. Gustafson har ledet SAs siden 2011.

Store eiere i både SAS og SEB

- Det vil ikke være veldig overraskende hvis Rickard Gustafson nå vender tilbake til finansbransjen, sier en av kildene til DI.

Wallenberg-kontrollerte Investor er største aksjonær i SEB med en eierandel på 20,8 prosent, samtidig som flere Wallenbergstiftelser også er storeiere i SAS. Samtidig sitter Gustafson i styret til Wallenbergstiftelsenes forvaltningsselskap Foundation Asset Management i tillegg til at han er styreleder i Investors heleide omsorgsselskap Aleris.

- Rickard Gustafson er absolutt tenkbar som konsernsjef for SEB. Wallenbergerne liker ham og hans myke stil, sier en annen kilde til avisen.

Noe som taler imot at Gustafson blir ny SEB-sjef er ifølge Dagens Industri at storbankens styreleder Marcus Wallenberg allerede før jul fikk informasjon om at Falkengren ville slutte, og at det derfor burde ha vært god tid til å finne og presentere en ny sjef hvis denne skal rekrutteres fra Wallenberg-sfæren.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.