Treningskjeden Sats ble tatt opp til notering på Oslo Børs onsdag kl. 09.00.

I en flaggemelding tidligere på morgenen fremkommer det at Stein Erik Hagen seiler frem som en av de nye storeierne selskapet, med tett på ti prosent.

Hagen-familiens investeringsselskap Canica er tildelt 16.983.000 aksjer i børsnoteringsprosessen av Sats.

Det tilsvarer 9,99 prosent av aksjene i selskapet.

Administrerende direktør Sondre Gravir og finansdirektør Cecilie Elde i Sats kommer løpende inn mot Oslo Børs og til selskapets børsnotering onsdag. De har alle løpt fra Sats-kontoret i Nydalen, Oslo, cirka 6 kilometer unna.
Administrerende direktør Sondre Gravir og finansdirektør Cecilie Elde i Sats kommer løpende inn mot Oslo Børs og til selskapets børsnotering onsdag. De har alle løpt fra Sats-kontoret i Nydalen, Oslo, cirka 6 kilometer unna. (Foto: Per Ståle Bugjerde)

Onsdag ble det også klart at noteringskursen for Sats var 23,50 kroner aksjen. Det betyr at Hagen og familiens nye aksjepost i Sats er verdt 400 millioner kroner.

Vraket ideen

Det er imidlertid ikke første gang Hagen har vurdert treningskjeden som investeringsobjekt.

Som hovedaksjonær og styreleder i Orkla vurderte han å kjøpe hele treningsskjeden, men det ble for dyrt.

– Sats er en type selskap vi i utgangspunktet kunne være interessert i på grunn av de nye trendene vi ser. Men vi har for lengst gått fra tanken om å overta treningskjeden, det ble for dyrt for oss. Vi har ingen naturlige deler vi kan slå det sammen med og ta ut synergieffekter av. I tillegg var det oppussingsbehov, som krevde store investeringer, sa Hagen til DN i januar i år, som la til at vurderingen lå «noe tid tilbake».

Interessant segment

Orkla gjorde en nøye vurdering av Sats og sendte folk rundt på treningssentrene, sjekket apparater, dusjer og garderober. Men forslaget kom aldri til vurdering for Orklas styre, ifølge Hagen.

Han åpnet imidlertid for å kjøpe seg inn privat i Sats, dersom prisen var riktig.

– Det kan være at familieselskapet Canica vil tegne seg for en post dersom prisen er riktig når børsnoteringen kommer. Vi synes segmentet er interessant, sa han til DN.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Administrerende direktør Sondre Gravir og finansdirektør Cecilie Elde ringer med bjellen på Oslo Børs. Til venstre er børsdirektør Håvard S. Abrahamsen.
Administrerende direktør Sondre Gravir og finansdirektør Cecilie Elde ringer med bjellen på Oslo Børs. Til venstre er børsdirektør Håvard S. Abrahamsen. (Foto: Per Ståle Bugjerde)