Treningskjeden Sats legger fredag morgen frem sitt første kvartalsresultat som et børsnotert selskap. Tallene for tredje kvartal viser en halvering av overskuddet.

Resultat før skatt endte på 37 millioner kroner, ned fra 73 millioner kroner i samme periode året før.

Sats-aksjen steg ved børsåpning fredag morgen, men falt etter hvert i minus.

Flere medlemmer

Inntektene til Sats steg fra 752 millioner kroner til 938 millioner kroner, hovedsakelig fordi kjeden har fått flere medlemmer og på grunn av økt salg av PT-timer (personlig trener) og andre produkter.

– Vi fortsetter den positive trenden i 2019 med en økt medlemsbase og vi ser også at våre medlemmer er mer aktive, sier konsernsjef Sondre Gravir i en melding.

Mens inntektene økte med 25 prosent, så økte driftskostnadene med 33 prosent, ifølge kvartalsrapporten. Kostnader knyttet til ansatte økte med 23 prosent.

Pengene renner ut i Danmark

Mens Sats leverer sterkere resultater både i Norge og Sverige, sliter selskapet å få fart på butikken i Danmark. I januar i år kjøpte Sats den danske treningskjeden Fitness DK for 127 millioner kroner. Da hadde Fitness DK tapt rundt en kvart milliard de siste to årene.

De ferske tallene viser at Sats ikke har klart å snu skuten helt ennå. I tredje kvartal rant det 34 millioner kroner ut av den danske virksomheten før skatt. Driftsmarginen er på minus 29 prosent.

Hittil i år har Sats tapt 81 millioner kroner i Danmark.

– Vi fortsetter som vi har planlagt i Danmark og investerer fortsatt betydelig. Vi vil oppgradere klubbene til våre danske medlemmer. Det tar tid å snu virksomheten. På mellomlang sikt vil vi ha lønnsomhet i Danmark, sier konsernsjef Sondre Gravir.

Til TDN Direkt sier Gravir at virksomheten i Danmark ikke vil bli lønnsom i 2020.

Sats har investert betydelig i oppgradering av de nye sentrene i Danmark, samtidig som enkelte hovedkontorkostnader er blitt redusert og flyttet til Norge, ifølge TDN Direkt. Frem til sommeren 2020 vil investeringene fortsatt være noe høyere enn vanlig nivå grunnet opplæring av ansatte og lansering av produkttilbud, skriver nyhetsbyrået.

Skal lansere nye produkter

Fremover kommer Sats til å lansere en rekke nye produkter som skal gjøre at treningssenterkjeden vil være et sted som tilbyr mer enn bare fysisk trening. Blant annet er Sats allerede i gang med å tilby fysioterapi og vil også lansere egen kleskolleksjon, kostholdsveiledning, samt tjenester knyttet til vekst innen personlig trening.

– Vi kommer til å lansere ganske mange piloter på mange områder. Det vi ser fungerer vil vi ta videre. Vi må gi medlemmene mer enn bare fysisk trening i klubbene. Det kommer til å være hovedtilbudet, men vi skal også ha noen tilleggstjenester rundt, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– Dette er jo galskap. Slik gikk det da DN spurte den nye Sats-sjefen hva han «benker»
Video fra Dagens Næringsliv
01:48
Publisert: