Det var høsten 2018 at Schibsted-topp Sondre Gravir, som var ansett som en mulig kandidat for topplederjobben, hoppet av og ble konsernsjef i Sats. Allerede da lå det i kortene at den norske treningskjeden skulle tas på børs.

Mye av jobben skulle gjøres av Gravir selv, og da selskapet forrige måned la frem prospektet i forbindelse med den kommende børsnoteringen, fremkom det at Gravir, og ham alene, ville få en bonus på 7,5 millioner kroner ved en vellykket børsnotering av selskapet.

Fredag, drøye to uker etter børsnoteringen, bekrefter Sats' styreleder Hugo Maurstad at Gravir får bonusen.

– Meget fornøyd

Interessen var ikke skyhøy da Sats skulle ut å fri til investorene. Selv om ordren for aksjer i Sats var såkalt overtegnet i intervallet 23,50–28 kroner, altså at flere enn det som var mulig ville ha aksjer, var ikke investorene villig til å betale mer enn 23,50 kroner for aksjene. Da selskapet gikk på børs samme dag falt aksjekursen over syv prosent.

Styreleder Hugo Maurstad
Styreleder Hugo Maurstad (Foto: Didrik Linnerud Arnesen)

– Vi er fornøyd. Vi kom ut i rangen (selv om det var den nedre delen), og fikk en god miks av investorer. Sondre og teamet gjorde en fantastisk innsats underveis, og vi er meget fornøyd med den jobben han gjorde, skriver Maurstad i en tekstmelding.

Sondre Gravir ønsker ikke å kommentere bonusen.

– Fokuset har ikke vært det. Fokuset er utviklingen av Sats. Det viktigste for oss er at vi ser en positiv utvikling i medlemsutvikling og de initiativene vi setter i gang. Det er det som er drivkraften til både meg og de andre, sier Gravir, som nettopp har lagt frem tallene for tredje kvartal.

Minst 12 mill. i lønn og bonus i år

Prospektet i forbindelse med børsnoteringen viser at Gravir fikk utbetalt 910.000 kroner i lønn for perioden oktober til desember i 2018. Samtidig fikk han en bonus på 4,2 millioner kroner. Mesteparten av det stammer fra en «sign-on bonus» på 3,5 millioner kroner som Gravir fikk da han påtok seg konsernsjefjobben.

I 2019 har Gravir grunnlønn på 4,75 millioner kroner. I tillegg kan ha motta en bonus som utgjør 75 prosent av grunnlønnen, altså maks 3,56 millioner kroner.

Med den nylig erhvervede børsbonusen betyr det at Sats-sjefen får utbetalt minst 12,3 millioner kroner i lønn og godtgjørelser i 2019, potensielt 15,8 millioner kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– Dette er jo galskap. Slik gikk det da DN spurte den nye Sats-sjefen hva han «benker»
Video fra Dagens Næringsliv
01:48
Publisert: