Den saudiarabiske milliardærens investeringsfirma, Kingdom Holding, skaffet seg depotbevis fra energi- og oljeselskapene Gazprom, Lukoil og Rosneft i februar, skriver nyhetsbyrået Bloomberg mandag.

Et depotbevis er et finansielt instrument utstedt av en bank for å representere et utenlandsk selskaps børsnoterte verdipapirer.

Det skal ikke være opplyst de faktiske datoene for når investeringene ble gjort, og det saudiarabiske firmaet har ikke svart på spørsmål om hvorvidt det fortsatt eier depotbevisene, opplyser Bloomberg. Etter at Russland invaderte Ukraina, handelen i Moskva ble satt på vent og sanksjoner ble innført mot Russland, skal depotbevisene ha stupt i verdi.

Alwaleed er en av Saudi-Arabias rikeste og en av de mest høyprofilerte investorene på verdensbasis. Hans bestefar var grunnleggeren av det moderne Saudi-Arabia. Nylig har han blitt overskygget av kongedømmets suverene formuesfond, ledet av hans fetter, kronprins Mohammed bin Salman, som kjøpte en eierandel på 16,9 prosent i Kingdom Holding i mai.

I februar skal Kingdom Holding ha investert 365 millioner dollar, etter dagens kurs tilsvarer det nærmere 3,5 milliarder norske kroner, i energiselskapet Gazprom sine amerikanske depotbevis. Den skal også ha investert 501 millioner kroner i Rosnefts globale depotbevis, og over én milliard kroner i Lukoils amerikanske depotbevis. Investeringene skjedde i tidsrommet februar og mars. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.