Sbanken endte med et resultat før skatt på 240,4 millioner kroner i fjerde kvartal, mot 282,7 millioner samme kvartal året før.

Rentenettoen falt med 40 millioner kroner, mens netto provisjonsinntekter økte med 14,8 millioner kroner i kvartalet.

Her er høydepunktene Sbanken trekker frem i kvartalsrapporten:

  • Sterk utlånsvekst – 2,8 prosent fra forrige kvartal
  • Kostnader og renteinntekter påvirket av den pågående prosessen med DNB
  • DNBs frivillige tilbud på Sbanken – avventer endelig beslutning fra Konkurranseklagenemnda
  • Sterk kapitalposisjon – foreslår 6,60 kroner per aksje utdelt i utbytte
  • Robust kvalitet i utlånsbalansen – reverserer tidligere utlånstap

– Etter at vi snudde utviklingen i utlån i tredje kvartal, har vi dette kvartalet hatt en sterk vekst innen boliglån og fortsatt god vekst innen billån. Vi har reversert noe tidligere bokførte tap, hvilket bekrefter den lave risikoen i utlånsporteføljen. Resultatet og egenkapitalavkastningen i dette kvartalet er ikke på et nivå vi er fornøyde med. Tallene er påvirket av den pågående transaksjonsprosessen med DNB. Dette inkluderer kostnader direkte knyttet til transaksjonen, høyere personalkostnader og en svekket rentemargin, sier Øyvind Thomassen, administrerende direktør i Sbanken.

Netto renteinntekter falt fra 407,3 millioner kroner til 367,3 millioner kroner. Egenkapitalavkastningen var på 10,1 prosent i kvartalet.

Sbanken-aksjen ble handlet til 94,50 kroner i 14.30-tiden torsdag – svakt opp fra sluttkursen onsdag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.