Det blir fort russiske prosenter når hoteller og andre pandemirammede virksomheter legger frem tall etter gjenåpningene:

  • Scandic rapporterer om en omsetningsvekst på 221,8 prosent i andre kvartal i år, mot samme kvartal i fjor, til knapt 5,3 milliarder kroner.
  • Belegget er opp fra 27,1 til 63,2 prosent.
  • Inntekt per rom er i snitt opp fra 245 til 749 svenske kroner.
  • Driftsresultatet før skatt (ebitda) er opp fra minus 364 millioner kroner til pluss 1,08 milliarder kroner, fortsatt svenske. Engangseffekter på vel 260 millioner kroner bidrar til et ekstra løft.
  • Resultat per aksje er opp fra minus 3,08 kroner til pluss 2,44 kroner.

I sum betyr dette at Scandic fredag legger frem det sterkeste resultatet for andre kvartal i selskapets historie.

– Vi er så klart meget fornøyde med rekordresultat for kvartalet, og ser frem til et sterkt tredje kvartal, sier konsernsjef Jens Mathiesen i en pressemelding.

Dekker inn pandemitapene

Tross et knallsterkt første halvår er tapene fra første halvår 2021 ennå ikke dekket helt inn. I første halvår i fjor tapte Scandic 1,14 milliarder kroner, mens overskuddet for årets første seks måneder var på 846 millioner kroner.

Men konsernsjef Mathiesen opplyser at Scandic går inn i tredje kvartal med full fart og godt belegg på selskapets hoteller. Andre hotellkjeder i Norge har også meldt om en meget god sommer med godt belegg og høye priser.

Gjeninnhentingen er godt nytt for hotellinvestorer som tapte store penger gjennom pandemien. Blant disse er Trygve Hegnar som gjennom sitt selskap Periscopus as er tredje største eier i Scandic med 2,7 prosent eierandel. Christian Ringnes sniker seg så vidt inn blant de ti største eierne gjennom Eiendomsspars eierpost på 1,3 prosent.

Scandic er Nordens største hotellselskap med over 280 hoteller. Kjeden har nylig inngått avtale om bygging av et nytt hotell i Tromsø med 305 rom som skal åpne i 2025. I andre kvartal gjenåpnet Scandic Holmenkollen Park i Oslo etter en omfattende renovering og utbygging.

– Basert på nåværende bookinger regner vi med et fortsatt sterkt hotellmarked de kommende månedene, sier Mathiesen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.