Jan Petter Sissener, Johan Andresen, John Fredriksen. På aksjonærlisten til Scatec Solar står en rekke av selskapene til landets rikeste mennesker, og nå er solenergiselskapet i ferd med å gjøre dem enda rikere.

Investor Jan Petter Sissener eier 2,5 millioner i selskapet, og forteller til DN at snittprisen han har betalt per aksje er på «midten av 30-tallet».

Torsdag morgen ble det kjent at Equinor blar opp 700 millioner kroner i selskapet, og dermed blir tredje største aksjonær.

Da børsen åpnet torsdag morgen hadde kursen for aksjen steget til 70,20. Det betyr at Sissener har en papirgevinst på rundt 88 millioner kroner.

– Equinor har betalt en premium, og det gjør at kursen går. Men jeg har vesentlig høyere ambisjoner for Scatec.

– Hvor store ambisjoner?

– Hvert fall tresifret.

De to siste årene har Scatec-aksjen doblet seg. Ved børslutt var selskapet verdsatt til rundt 6,9 milliarder kroner onsdag, en oppgang på over 20 prosent siden nyttår. Torsdag morgen hadde selskapet en markedsverdi på 7,8 milliarder kroner.

Til tross for at Equinors oppkjøp gjør at aksjen skyter fart, er ikke Sissener sikker på hvor bra det er at selskapet går inn i Scatec.

– Det er hyggelig med nye aksjonærer, men jeg sitter med blandede følelser. Når staten kontrollerer selskapet kan det virke avskrekkende for nye aksjonærer, sier investor Jan Petter Sissener.

Sissener er gjennom fondet Sissener Canopus åttende største aksjonær i Scatec med 2,2 prosent. Johan Andresens Ferd AS eier rundt 12 prosent, mens Equinor etter kjøpet eier 10 prosent av aksjene i selskapet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Innbyggere i Malibu isolert, må få forsyninger inn med båt
00:54 Min
Publisert: