Scatec rapporterer om en omsetning på en milliard kroner i tredje kvartal 2021, opp fra 724 millioner i samme periode i fjor.

Resultatet før skatt endte på 558 millioner kroner, mot 343 i samme periode i fjor.

Resultatet etter skatt endte på 169 millioner kroner, opp fra minus 24 millioner kroner i samme periode i fjor.

I kvartalsrapporten rapporterer også selskapet at ordrereserven er redusert fra over to milliarder i andre kvartal til 1,9 milliarder i tredje kvartal.

Samtidig skriver selskapet at kraftproduksjonen er mer enn doblet fra samme periode i fjor. For tredje kvartal har selskapet produsert 1065 gigawatt, mot 430 gigawatt i samme periode i fjor.

– Scatec er godt posisjonert for videre vekst med et bredt fornybart tilbud, fokus på markeder med høy vekst og en velutprøvd forretningsmodell. Vi har en stor ordrereserve som modnes innen flere fornybare teknologier, og bygger på våre multiteknologiske evner og erfaring i å gjennomføre komplekse prosjekter, det sier Raymond Carlsen administrerende direktør i Scatec i børsmeldingen.

Ved børsåpning fredag etter kvartalsresultatene steg aksjen fra start, før det snudde. En og en halvtime inn i handelen er aksjen ned over tre prosent.

Børsras

Etter flere dårlige nyheter til aksjonærene har selskapet rast på Børsen i år. Hittil er aksjen ned nesten 60 prosent siden starten av året.

Selskapet er priset til en markedsverdi på 27 milliarder kroner.

På forsommeren i år meldte Scatec at selskapet var utpekt som foretrukken kandidat i utbyggingen av et produksjonsanlegg med lagringskapasitet i Sør-Afrika. Kun fire måneder senere meldte Scatec at kontraktsinngåelsen ble utsatt fra september til januar neste år. Samtidig ble det opplyst at selskapet avbryter to andre prosjekter som følge av ukontrollerbar kostnadsøkning i Brasil og Ukraina.

Tidligere i oktober sa Carlsen til DN at nyhetene ikke var hyggelige å komme med, men at det dreide seg om kortsiktige utfordringer.

– Dette er ikke hyggelig, men dreier seg primært om kortsiktige utfordringer. Jeg vil si at dette er en liten hump i veien. Samtidig er jeg skuffet over at vi ikke når målet vårt for i år, sa Carlsen.

I går kunne Scatec melde om at de var tildelt tre nye prosjekter i Sør-Afrika. Selskapet er blitt tildelt status som foretrukket budgiver på tre solcelleprosjekter fra Mineralressurs- og energidepartementet i Sør-Afrika.

De tre prosjektene har til sammen en kapasitet på 273 megawatt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.