Gulating lagmannsrett har i dag opphevet Konkurranseklagenemndas vedtak som forbød Schibsted å kjøpe Nettbil. Retten er ikke enig med konkurransemyndighetene i at sammenslåingen mellom Schibsted og Nettbil i betydelig grad vil hindre effektiv konkurranse, og har derfor opphevet nemndas vedtak.

Det fremgår av en melding fra Konkurransetilsynet torsdag.

– Både Konkurransetilsynet og Konkurranseklagenemnda mente at foretakssammenslutningen ville kunne føre til redusert konkurranse i markedet og dermed et dårligere tilbud til forbrukerne. Vi ser at lagmannsretten er uenig med nemndas vedtak, og vil nå bruke tid til å gjennomgå dommen, sier konkurransedirektør Tina Søreide.

Schibsted, som eier Finn, og Nettbil konkurrerer om å tilby en digital markedsplass til privatpersoner som ønsker å selge sin bruktbil.

– Vi er selvsagt svært glade for at Lagmannsretten har gitt Schibsted medhold i vår anke. Vi har hele tiden ment at oppkjøpet av Nettbil burde vært godkjent, vi mener dette er en god – og riktig – avgjørelse, sier kommunikasjonsdirektør i Schibsted, Atle Lessum.

Transaksjonen mellom Schibsted og Nettbil var ikke meldepliktig. Konkurransetilsynet påla meldeplikt i mars 2020 etter at transaksjonen ble gjennomført i desember 2019. Konkurransetilsynet fattet i 2020 et vedtak som forbød transaksjonen. Deretter påklaget Schibsted vedtaket til Konkurranseklagenemnda. Nemnden sa seg enig med tilsynet og opprettholdt vedtaket fra Konkurransetilsynet.

– Vi registrerer at lagmannsretten er uenig med både Konkurransetilsynet og Konkurranseklagenemnda, og vi vil vurdere om det er grunnlag for å anke dommen, sier juridisk direktør Karin Stakkestad Laastad.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.