Mens jevnaldrende samler studielån, har Hofstad brukt dagene til å bygge millionverdier i aksjemarkedet.

Investeringsselskapet til fulltidsinvestoren, CMDC, bokførte i fjor et overskudd på nærmere 14 millioner kroner.

Det meste av overskuddet kommer fra investeringen i Funcom. DN har tidligere omtalt hvordan han tjente 23 millioner kroner på ni måneder på den utrolige oppturen i spillselskapet i forbindelse med lanseringen av overlevelsesspillet Conan Exile.

Funcom-investeringen er hovedårsaken til at han i fjor kunne doble egenkapitalen i selskapet, som ble bokført til 24,5 millioner ved utgangen av fjoråret.

Den raske veksten de første månedene i fjor gjorde at Hofstad la om på sin opprinnelige plan.

– Etter det som skjedde på starten av året, endret jeg målet til i større grad å bevare kapitalen med en litt annen risikoprofil, sier Hofstad til DN.

«Har ingen dyre hobbyer»

Den unge trondheimsmannen har flyttet til Oslo for å følge markedene tettere. Når han møter DN, kommer han fra selskapspresentasjon.

I ligningen for 2017 står han oppført med en formue på nærmere 11 millioner kroner. Han lar seg likevel ikke friste av gullklokker og dyre biler.

– Jeg har ingen dyre hobbyer og heller ikke et høyt generelt forbruk, sier 23-åringen.

Han har tidligere uttalt at det ikke er talent, men lidenskapelig interesse for aksjer og hardt arbeid som ligger bak gevinsten.

– Interessen er det viktigste og det som driver meg. Ingen blir flink til noe kun ved å være interessert, men interesse fører gjerne til tidsbruk og innsats. Det et er det som gir utslag over tid, fortalte Hofstad i fjor.

Seabird-kule

Han er nå helt ute av Funcom, og har kjøpt seg opp i andre selskaper.

I mai skrev DN at den 23-årige investoren fra Trondheim tegnet seg i en emisjon i Seabird Exploration. Seismikkselskapet var i en presset situasjon i oktober i fjor og hentet inn 100 millioner kroner. Gjennom investeringsselskapet sitt skaffet han seg da 50 millioner aksjer til kurs ti øre, tilsvarende et kjøp på fem millioner kroner. I månedene som fulgte var det store svingninger i aksjen.

I løpet av to dager i mai satt han igjen med en papirgevinst på over seks millioner kroner.

Både i Funcom og i Seabird benyttet Hofstad anledningen til å handle aksjer i en emisjon.

Han har periodevis vært inne i forbrukslånsbanker som Mybankl, Instabank, Monobank og Bank Norwegian.

Ved utgangen av 2017 sto Hofstad også registrert med 63.000 aksjer i Kitron som utgjør en mindre investering.

Taus om målsetning

Hoftad ønsker ikke å uttale seg om hverken investeringsstrategi eller hvilke avkastningsmål han har satt seg.

– Det er ikke noe konkret mål. Jeg håper at interessen i dag også er der i fremtiden.

Hofstad har fått drahjelp fra et aksjemarked med en hovedindeks som har steget 77 prosent siden januar 2016. Han er varsom med å spå hvordan Oslo Børs vil utvikle seg etter en lengre oppgangsperiode.

– Jeg vet ikke hvor indeksen er om en måned eller ett år, men heldigvis er det ingen andre som gjør det heller. Vi lever i en uforutsigbar verden, sier 23-åringen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DNs kommentator Anita Hoemsnes forteller deg det viktigste du bør vite om mandagens statsbudsjett
02:19
Publisert: