I en melding mandag morgen informerte riggselskapet Seadrill om at kreditorene har gitt har gitt nødvendig støtte til skipsreder John Fredriksens redningsplan for det konkurstruede selskapet.

– Den nær enstemmige støtten fra stemmesedlene reflekterer den overveldende støtten for selskapets plan og restruktureringstiltak, skriver selskapet i meldingen.

Markedet reagerer godt på nyheten og sender Seadrill-aksjen rett opp på Oslo Børs mandag. Etter en halvtimes handel er aksjekursen opp i overkant av 30 prosent til kurs 2,17 kroner. Det seneste året er aksjen ned over 66 prosent.

Seadrill skriver at av 530 stemmesedler som kreditorene sendte inn var 529, eller 99,8 prosent, for forslaget. Blant aksjonærene oppnådde refinansieringsplanen 86 prosent støtte.

Skyter inn milliarder

John Fredriksens redningsplan innebærer at Seadrill får tilført 1,08 milliarder dollar i ny egenkapital, tilsvarende drøyt 8,45 milliarder norske kroner med dagens valutakurs.

Les også:Må gi etter i ny løsning

Planen sørger også at alle låneforfall for sikrede kredittfasiliteter forlenges med rundt fem år, og selskapet får flere lettelser i betingelsene i sine låneavtaler.

En rettslig høring for å bekrefte refinansieringsplanen er ventet å begynne 17. april.

Seadrill har vært i dyp økonomisk krise de siste årene og søkte om konkursbeskyttelse under amerikansk lovgivning i september i fjor.

Den første redningsplanen for Seadrill møtte motstand blant obligasjonseierne, men i slutten av februar kom partene til enighet om det nye forslaget som nå har mottatt tilstrekkelig støtte. (Vilkår)