Torsdag skrev DN at investor og Transocean-storeier Frederik W. Mohn (42) er på eiersiden i det John Fredriksen-dominerte riggselskapet Seadrill.

Gjennom sitt private investeringsselskap Perestroika as sto Mohn oppført med rundt 335.632 aksjer til en samlet verdi i overkant av 50 millioner kroner, basert på en aksjekurs på 150 kroner.

Den seneste tiden har imidlertid investoren økt innehavet til 534.020 aksjer, ifølge en aksjonærliste fredag.

Beholdningen har en verdi på 85 millioner kroner, en økning på 35 millioner kroner basert på dagens Seadrill-kurs.

Eierposten utgjør imidlertid beskjedne 0,5 prosent av selskapet.

Ukjent historie

Aksjonærlister har fire dagers etterslep.

Dagsvolumet i handelen av Seadrill-aksjen på Oslo Børs mellom de omtalte aksjonærlistene samt i perioden for den nye Seadrill-aksjen i slutten av juli, er kun en brøkdel av de nærmere 200.000 aksjene som Mohn ytterligere besitter.

Det er heller ikke kjent om aksjene er kjøpt i markedet eller relaterer seg til sommerens refinansiering av Seadrill.

Gjeld ble aksjer

Seadrill kom ut av en massiv finansiell restrukturering tidligere i sommer, som i praksis nullet eksisterende aksjer. Tidligere aksjonærer ble tilbudt rundt to prosent av nye Seadrill.

I alt ble det utstedt 100 millioner nye aksjer, og mange av riggselskapets långivere fikk aksjer i bytte samt muligheten til å delta i emisjonen til gunstige verdier.

Seadrill-aksjen sluttet til 154,5 kroner torsdag. Aksjen er opp over fire prosent til 161 kroner et par timer etter børsåpning fredag. Det tilsvarer en økning på over ti prosent den seneste uken.

Frederik W. Mohn ønsker ikke å kommentere saken overfor DN fredag. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

- Hverken jeg eller kona har lyst til å sove her og få et hus i hodet
I april falt balkongen ned - nå tror kommunen hele huset i Orreskogen i Holmenkollen kan kollapse
02:13
Publisert: