Hedgefondtopp Tor A. Svelland blir ny administrerende direktør i John Fredriksen og døtrene Kathrine og Cecilies private administrasjonsselskap Seatankers, ifølge en melding fra selskapet fredag.

Han tiltrer umiddelbart.

Tor Svelland.
Tor Svelland. (Foto: Anita Arntzen)

– Vi er veldig fornøyd med å ha Tor A. Svelland ombord. Hans brede og lange erfaring som forvalter og trader fra ulike råvaremarkeder, finans og ikke minst shipping, vil passe perfekt inn i vårt system, sier John Fredriksen i meldingen.

– Viss grad av ydmykhet

Svelland er i dag sjef i Svelland Capital som han startet opp i 2016. Det London-baserte hedgefondet spesialiserer seg blant annet på shipping og flere råvaremarkeder. Svelland har tidligere erfaring fra Trafigura og Goldman Sachs.

– Det er med stor stolthet, men også med en viss grad av ydmykhet, at jeg tar fatt på jobben som sjef for Seatankers. John Fredriksen er tross alt den største industribyggeren Norge noensinne har hatt. Min oppgave blir å bistå John, Kathrine og Cecilie slik at Seatankers blir best mulig rustet til å kunne kapitalisere på de mange mulighetene som vil dukke opp den nærmeste tiden, sier Svelland.

Ny sjef etter nesten et år

Det er i Seatankers John Fredriksens nærmeste rådgivere jobber. Fra dette selskapet har Fredriksen-gruppen kontrollerende eierinteresser i en rekke børsnoterte selskaper som laksegiganten Mowi, tankrederiet Frontline, tørrlastrederiet Golden Ocean Group, riggselskapet Seadrill og eiendomsselskapet Norwegian Property.

Pengene renner inn for John Fredriksens tankrederi: Frontline deler ut 878 millioner kroner til aksjonærene

I fjor høst ble det kjent at Fredriksens mangeårige nøkkelmedarbeider og daværende sjef i Seatankers, Harald Thorstein, sluttet.

Etter snart et år på jakt etter ny toppsjef har Fredriksen-familien altså bestemt seg. De hadde åpenbart allerede funnet tonen, for 10. august ble Tor Svelland valgt inn i styret i både Frontline og Golden Ocean.

– Verden er inne i en krevende tid. Dette inkluderer også flere av industriene vi er involvert i. Seatankers er imidlertid veldig bra posisjonert til å spille en aktiv rolle innen flere av dem. Med Tor på plass, er jeg sikker på at vi kommer til å navigere trygt og suksessfullt, sier Kathrine Fredriksen i pressemeldingen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.