– Finanstilsynets etterforskning strekker seg tilbake til 2015 og frem mot det første kvartal i 2019, og viser at SEBs datterbanker på Baltikum har vært utsatt for hvitvasking, skriver finanstilsynet i en pressemelding torsdag.

Saken ble kjent for allmennheten gjennom dokumentarer fra SVT i fjor høst, som avdekket hvordan både Swedbank og SEB har vært i søkelyset under anklager for hvitvasking av penger gjennom sin baltiske virksomhet. Samme dag som nyheten sprakk om mistankene rettet mot SEB, ble børsverdien barbert med 24,3 milliarder kroner på få timer – allerede før den ble sendt på tv.

I pressemeldingen fastslår generaldirektør i det svenske finanstilsynet Erik Thedéen at banken ikke har gjort nok.

– Til tross for at det har vært forhøyet risiko for hvitvasking i Baltikum har banken reagert for lite og for sent, uttaler han i pressemeldingen.

Datterbankene som har vært under lupen hos det svenske finanstilsynet ligger i henholdsvis Estland, Latvia og Litauen.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.